20 hónapos nem alszik, mit lehetne tenni?
Kérlek ne rúgjatok belém, ígyis a legszarabb anyának érzem magam, akinek semmi érzéke nincs ehhez... Sose volt túl jó alvó a lányom, de párszor sikerült már olyan napirendet kitalálni, ami teljesen jó volt, de sajnos ez mind kb egy hétig tart. De eddig legalább el lehetett altatni a lányomat. Most viszont kb egy hónapja megőrült szinte... Minden alkalommal, amikor az alvásra kerülne sor, annyira túlpörög, hogy sehogy sem lehet lenyugtatni, lefektetni... Délutánra (vagyis fél 12-re) sikerült a babakocsiban tologatást bevezetni, így akkor már elalszik, a házban tologatom körbe körbe... Nem vagyok rá büszke, de hát végre így elalszik akkor, amikor álmos. Na most estére már ez sem működik, mert teljesen túlpörög. 5 óra ébrenlét után szoktam elkezdeni 'altatni', de kb bármit csinálok, fölösleges. Látom rajta, hogy szenved az álmosságtól, majd átkattan valami, és két óráig pörög. Egyszerűen már nem bírom, én azt hittem hogy az alvás majd biztos egyre egyszerűbb lesz de tényleg kezdem úgy érezni hogy nagy gyerek nagy gond... Úgy érzem hogy egyáltalán nem értek a saját gyerekemhez, közben körülöttem minden anyukának tűpontos napirendje és csettintésre alvó gyereke van 😭😭 az a legrosszabb, hogy este minél később dől ki, reggel annál korábban kel. Ha sikerül a megszokott időben (7-fél 8 körül) elaludnia, akkor reggel Tök sokáig alszik, és átalussza az éjszakát. Egyértelműen sokkal jobb mindenkinek. De egyszerűen már nem bírom elaltatni. Ami este rutin volt, ment a kukába. Egy ideig próbáltam alkalmazkodni, de ehhez már nem lehet. Kérlek segítsetek, mit lehetne tenni...
Ahogy kitapasztaltam, az ideális napirend neki: fél 8-kor kel, fél 12-kor alszik másfél órát, aztán 7 körül alszik el egészen reggelig. Csak ugye ez most nem működik, pedig ugyanakkor ugyanúgy álmos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!