Miért nyöszörög, nyekereg, nyujtozkodik álmában a 2 hetes babám?
Az anyatej lebomlási ideje 1,5 óra. A tápszerrel működik a 3 óra.
Ha fejed a tejet, akkor kockáztatod, hogy előbb elapad, mert a melled nem kapja meg a megfelelő ingereket. Amik pl. a baba igénye anyatejben (nemcsak mennyiségre, hanem minőségre is).
És nem tudom neked nem segítettek a csecsemősök vagy szólt a védőnő, hogy ez teljesen normális a bealvás az elején? Gyakorlatilag olyan kis gyenge az elején, hogy elfárad 2 szopástól is. Meg kell tanulnia szopizni. Te pedig ezzel megfosztod a tanulástól, erősödéstől. Az anyamellel küzdenie kell, a cumi meg egy kényelmes megoldás. Mindkettőtöknek...
Légy türelmes a babádhoz. Olvass utána a 4. trimeszternek. Sokat fog segíteni.
Azoknak az ismerősöknek, akik azt mondták neked, hogy "gyenge a tejed", ezután egy szavát se hidd el gyerekneveléssel kapcsolatban. Abszolút teljes butaság.
Teljesen normális, hogy még két óránként éhes.
Mennyit büfiztetitek? Sikerül? A beragadt gázok amikor bántják, akkor pontosan így viselkedik.
Az elsőnek igaza van, így el fog apadni a tejed.
Az én babám is folyton bealudt az elején, keltegetni kellett folyton, de 1,5 hónapos korára már profin szopizott.
Hat elég fura vagyok én is, nappal cicizik, éjjel uvegbol issza. De nappal szinte állandóan a cicin van, normális ez?
Sikerül a büfi is, kaki is van. De olyan mintha szekrekedese lenne néha, mert annyit erőlködik szegenyem, de nem kemény a kakija.
Itt Szlovakiaban nincs olyan, hogy védőnő, kb semmit se segítenek, azért vagyok ilyen szerencsetlen. Ugye a család meg azzal nyüstöl, hogy sokat cicizik a gyerek és nem fogok tudni mellette semmit csinalni, mert már most elkenyeztetem.
Elapadhat a tejem, ha fejem? Ezt nem is tudtam, pedig muszaj fejnem is, mert tegnap belàzasodtam. Akkor megprobalom a többszöri szoptatast. Úgy izgulok, hogy nem lesz tejem. :/ esetleg nem tudtok ajanlani valami étrendet pluszba?
Nyugi, nem megy el a tejed, csak szoptass minél többet. S
Az első hónapban akár fél napokat is cicin lehet a baba, majd ahogy ügyesedik, egyre kevesebbet lesz.
De te éjszaka nekiállsz fejni?
4. trimeszter.
Képzeld el, hogy megszületik a baba. Egy világba, ahol ennie kell, hideg van, éles fények, hangol, szagok veszik körül. Az éhség pl. teljesen új inger a számára. Nem tudta eddig mi az az éhség. Egy dolgot ismer: téged. Tőled kapja a tejet, a melegséget, a biztonságot. Ezért cicizik ha éhes, ha hiányzol neki, akkor is kéri a melled és cumizik. Nem akar enni de kell neki anyu.
A gyerekágy az nem véletlen gyerekÁGY. Az első 6 hét arról szól, hogy ismerkedtek egymással a picivel.
A szoptatásnál olvas utána az igény szerinti szoptatásnak ISZSZ.
És persze a 4. trimeszternek. Ha erről tudsz a legtöbb próblémát lazán átvészeled.
És még valami: az elején a tanácstalanság, a félelem és a kétségbeesés teljesen normális érzés. Mivel a hormonok is most rázódnak vissza lesznek jobb és rosszabb napok. Ha úgy érzed gondod van a szoptatással akkor írj egy szoptatási tanácsadónak, de az iszsz elve és a 4. trimeszter ismerete sok kérdésedre megadja a választ.
Amúgy 1 év alatt nem lehet elkényeztetni a babát. Sír mert baja van. És jelez, hogy old meg. Tudod melyik baba nem sír? Az árvaházi. Az "jó" baba, mert ő megtanulja, hogy hiába jelez nincs válasz a kérésére, egyedül kell boldogulnia. Na ennyit az elkényeztetésről.
És a kakival is így van: az is új inger neki. Sosem csinálta. Ez enyém is úgy erőlködött, hogy majd beleszakadt.
Amúgy cicit kérhet a kakiláshoz is. Elernyednek az alsó záró izmok evéskor így könnyebb űrítenie.
Kérdező, facebookon a következő oldalak és csoportok védőnő híján sokat tudnak segíteni:
Szoptatási tanácsadás - kérdezz-felelek (ebben a FB csoportban szoptatási tanácsadók és édesanyák is válaszolnak)
Tényleg olvass után a 4. trimeszternek, ilyenkor 3 hónapos korág teljesen normális, hogy csak a ciciden lógna. Hagyd szopizni, beállítja magának a tejet. Akár szopi közben is óvatosan büfiztesd, v!ltogasd a szoptatási pozíciókat, a nyugánytartásnál pl. rajtad fekszik hason a baba és rögtön megszabadul a szelektől is. Pocakfájásnál, pukiztatáshoz még jó a leopàrdtartás (az alkarodra fekteted hason a babát, finoman ringatod).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!