Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Miért nyöszörög, nyekereg,...

Miért nyöszörög, nyekereg, nyujtozkodik álmában a 2 hetes babám?

Figyelt kérdés
Anyatejes baba, igaz cumibol kapja a tejet, mert a cicin folyamatosan elalszik… alvas kozben nyekereg, mocorog, nyujtozkodik, le kell csititgatni aztán így alszik csak vissza. És ez elég gyakran van, kb 15-20 percenkent.Miert van ez? Ismerősök szerint azért mert gyenge a tejem és nem teliti el, és éhes. Probaltam ot 3 orankent etetni, de inkább 2 orankent éhezik meg, szóval akkor kap.
2021. okt. 14. 20:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%

Az anyatej lebomlási ideje 1,5 óra. A tápszerrel működik a 3 óra.

Ha fejed a tejet, akkor kockáztatod, hogy előbb elapad, mert a melled nem kapja meg a megfelelő ingereket. Amik pl. a baba igénye anyatejben (nemcsak mennyiségre, hanem minőségre is).

És nem tudom neked nem segítettek a csecsemősök vagy szólt a védőnő, hogy ez teljesen normális a bealvás az elején? Gyakorlatilag olyan kis gyenge az elején, hogy elfárad 2 szopástól is. Meg kell tanulnia szopizni. Te pedig ezzel megfosztod a tanulástól, erősödéstől. Az anyamellel küzdenie kell, a cumi meg egy kényelmes megoldás. Mindkettőtöknek...

Légy türelmes a babádhoz. Olvass utána a 4. trimeszternek. Sokat fog segíteni.

2021. okt. 14. 20:49
 2/12 anonim ***** válasza:
86%

Azoknak az ismerősöknek, akik azt mondták neked, hogy "gyenge a tejed", ezután egy szavát se hidd el gyerekneveléssel kapcsolatban. Abszolút teljes butaság.

Teljesen normális, hogy még két óránként éhes.

Mennyit büfiztetitek? Sikerül? A beragadt gázok amikor bántják, akkor pontosan így viselkedik.

2021. okt. 14. 20:53
 3/12 anonim ***** válasza:
32%

Az elsőnek igaza van, így el fog apadni a tejed.

Az én babám is folyton bealudt az elején, keltegetni kellett folyton, de 1,5 hónapos korára már profin szopizott.

2021. okt. 14. 20:56
 4/12 A kérdező kommentje:

Hat elég fura vagyok én is, nappal cicizik, éjjel uvegbol issza. De nappal szinte állandóan a cicin van, normális ez?

Sikerül a büfi is, kaki is van. De olyan mintha szekrekedese lenne néha, mert annyit erőlködik szegenyem, de nem kemény a kakija.

Itt Szlovakiaban nincs olyan, hogy védőnő, kb semmit se segítenek, azért vagyok ilyen szerencsetlen. Ugye a család meg azzal nyüstöl, hogy sokat cicizik a gyerek és nem fogok tudni mellette semmit csinalni, mert már most elkenyeztetem.

Elapadhat a tejem, ha fejem? Ezt nem is tudtam, pedig muszaj fejnem is, mert tegnap belàzasodtam. Akkor megprobalom a többszöri szoptatast. Úgy izgulok, hogy nem lesz tejem. :/ esetleg nem tudtok ajanlani valami étrendet pluszba?

2021. okt. 14. 21:00
 5/12 A kérdező kommentje:
Es nekem még bimbókiemelővel is kell szoptatnom, mert minimális a mellbimbóm. Most már picit nagyobb, ezért néha probalkozok a kiemelő nélkül szoptatni, de nem tudok, mert eltunik a bimbom ;(
2021. okt. 14. 21:06
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, nem megy el a tejed, csak szoptass minél többet. S

Az első hónapban akár fél napokat is cicin lehet a baba, majd ahogy ügyesedik, egyre kevesebbet lesz.

De te éjszaka nekiállsz fejni?

2021. okt. 14. 21:11
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

4. trimeszter.

Képzeld el, hogy megszületik a baba. Egy világba, ahol ennie kell, hideg van, éles fények, hangol, szagok veszik körül. Az éhség pl. teljesen új inger a számára. Nem tudta eddig mi az az éhség. Egy dolgot ismer: téged. Tőled kapja a tejet, a melegséget, a biztonságot. Ezért cicizik ha éhes, ha hiányzol neki, akkor is kéri a melled és cumizik. Nem akar enni de kell neki anyu.

A gyerekágy az nem véletlen gyerekÁGY. Az első 6 hét arról szól, hogy ismerkedtek egymással a picivel.

A szoptatásnál olvas utána az igény szerinti szoptatásnak ISZSZ.

És persze a 4. trimeszternek. Ha erről tudsz a legtöbb próblémát lazán átvészeled.

És még valami: az elején a tanácstalanság, a félelem és a kétségbeesés teljesen normális érzés. Mivel a hormonok is most rázódnak vissza lesznek jobb és rosszabb napok. Ha úgy érzed gondod van a szoptatással akkor írj egy szoptatási tanácsadónak, de az iszsz elve és a 4. trimeszter ismerete sok kérdésedre megadja a választ.

Amúgy 1 év alatt nem lehet elkényeztetni a babát. Sír mert baja van. És jelez, hogy old meg. Tudod melyik baba nem sír? Az árvaházi. Az "jó" baba, mert ő megtanulja, hogy hiába jelez nincs válasz a kérésére, egyedül kell boldogulnia. Na ennyit az elkényeztetésről.

2021. okt. 14. 21:19
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

És a kakival is így van: az is új inger neki. Sosem csinálta. Ez enyém is úgy erőlködött, hogy majd beleszakadt.

Amúgy cicit kérhet a kakiláshoz is. Elernyednek az alsó záró izmok evéskor így könnyebb űrítenie.

2021. okt. 14. 21:21
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, facebookon a következő oldalak és csoportok védőnő híján sokat tudnak segíteni:

[link]

[link]

Szoptatási tanácsadás - kérdezz-felelek (ebben a FB csoportban szoptatási tanácsadók és édesanyák is válaszolnak)

Tényleg olvass után a 4. trimeszternek, ilyenkor 3 hónapos korág teljesen normális, hogy csak a ciciden lógna. Hagyd szopizni, beállítja magának a tejet. Akár szopi közben is óvatosan büfiztesd, v!ltogasd a szoptatási pozíciókat, a nyugánytartásnál pl. rajtad fekszik hason a baba és rögtön megszabadul a szelektől is. Pocakfájásnál, pukiztatáshoz még jó a leopàrdtartás (az alkarodra fekteted hason a babát, finoman ringatod).

2021. okt. 14. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ezek a dumák, hogy "gyenge a tejed", "elkényezteted a sok cicivel", "nem kell annyit felvenni", "meg kell tudnia magát nyugtatni", "majd álombasírja magát" hülyeségek, ne hallgass rájuk. Szoptasd, finoman büfiztesd, dajkáld sokat, hordozd, szépen megszokja majd ezt a kinti világot, amiben az egyetlen biztos pont te (és a cicid) vagy számára.
2021. okt. 14. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!