Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egy ágyban alszom az 1 éves...

Egy ágyban alszom az 1 éves kislányommal és nagyon köhögök, amivel sokszor felébresztem. Bevált valami praktika ilyen esetre?

Figyelt kérdés
Már meggyógyultam, de sajnos a száraz köhögés nálam el szokott hetekig húzódni. A kisbabám csak úgy tud elaludni, ha szorosan hozzámbújik. Néha fel sem ébred a köhögésemre, de van, hogy felriad. Estére szedek doki által felírt erősebb köhögés csillapítót, valamint igyekszem hason aludni, mert úgy kevésbé kell kohognom. Nektek mi vált be?

2021. okt. 4. 17:55
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
20, ha alvásból felébred, hogy nincs mellette, szerinted ébren otthagyja?
2021. okt. 4. 19:53
 22/41 anonim ***** válasza:
52%

#20 na jó, azért az ébren levő gyerek mellett még durvább az együttlét, de amúgy egyetértek veled. Csak azért, mert páran nem tudják elképzelni, hogy ezt hogy lehet megoldani, már csak maszatolás lehet egy olyan szerelmeskedés, ami nem a hálószobai ágyon történik. Vicc.

Amúgy egy 1 éves gyereket szerintem nem azzal kell elkezdeni nevelni, hogy hirtelen elveszel tőle egy számára fontos, biztos pontot az életéből. A kérdező írta, hogy a közelmúltban szoktatta le a szoptatásról, azért ez már önmagában indokolja, hogy kicsit elnézőbb legyen vele az együttalvás tekintetében. Ti lehet, hogy nem szeretitek annyira a gyerekeiteket, hogy hozzatok értük pár áldozatot, de hát istenem, mindenki másképp áll hozzá az élethez, van, akinek nem teher figyelembe venni egy egy éves (!!!) érzelmeit is a sajátja mellett.

Mellesleg a kérdés nem erről szólt.

2021. okt. 4. 19:59
 23/41 anonim ***** válasza:
0%

Érdekesek ezek a válaszok az együtt alvásról. Ezt a kérdést én tettem fel:

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__altat..

2021. okt. 4. 20:00
 24/41 Derjaderja ***** válasza:
66%

Nálunk a párom hajlamos erre az ingerköhögésre, és nálunk az inhalálás vált be.

Fazékból, törülközővel letakart fejjel. A vízbe lehet tenni pl boltban/patikában vett meghűlés elleni teakeveréket, kamillát, kakukkfüvet (bár az inkább az akut köhögős szakban), 1 kanál sót.

Az együttalvással nincs baj, nem érdemes vitázni, akinek meggyőződése ez a különalvás, annak úgyis az marad, csak nem értem, mért oktat ki.

A kistesós tanács butaság. Nálunk trauma volt a lányomnak, 2 év korkülönbséggel. De mi 2 gyereket terveztünk, más okból ekkora korkülönbséggel. Ilyen többemberes anyás baba mellé várj szerintem. De ez is csak vélemény, és az enyémek most épp szeretik egymást.

2021. okt. 4. 20:03
 25/41 Derjaderja ***** válasza:
22%
18. Undorító, hogy egy újszülött szopizik? Bakker, a fiam 24 órából 20-at szopizott amikor a tejet indította be, pedig nem vagyok szoptatásmániás. Mindenért már nem kell belekötni a kérdezőbe.
2021. okt. 4. 20:07
 26/41 anonim ***** válasza:
93%

Kifejtettük,hogy milyen okokból nem egészséges sokáig gyerek mellett aludni,erre már ott tartotok,hogy b*sznak a konyhában és addig ameddig a gyerek tv-zik?

Nem ezen volt a hangsúly egysejtűek.

Hanem azon,hogy a szülői ágyban semmi keresnivalója folyamatosan egy gyereknek.Néha oké,de nem azért van a gyereknek kiságya,hogy melletted aludjon.

Ez nem eltaszítás,ez elválasztás.Ennyi szabadsága egy szülőnek is kell,hogy legyen.Nincs olyan gyerek akit ne lehetne a kiságyában altatni.Csak ha egyszer könnyebb megoldás volt akkor könnyebb még 5 évesen is ezt a könnyebb verziót használni,csak nehogy nemet kelljen mondani a gyereknek.

Egy dolgot mondok,jobb ha megjegyzitek.NEM az a rossz szülő akinek egyszer is hisztizik vagy sír a gyereke.

Hanem az aki minden sz*rt ráhagy,és inkább mellőzi a saját dolgait,csak ne kelljen szembe nézni a nehézségekkel.

Nem is az itt a lényeg,hogy szexelnek-e gyerek mellett vagy sem,nem fogjátok fel,ez egy szélsőséges példa volt arra,hogy semmit nem lehet mellette ha már elaludt.

Hanem az itt a lényeg,hogy a gyerek hányásig sír ha elmennek mellőle,és nem lehet letenni ott aludni,ahol épp te akarod.Ez nagyon nem normális,ez lenne a lényeg.Tudom,hogy egy bizonyos IQ szint alatt csak a szex és a gyerek csinálás szavak ragadnak meg,és tűnnek ki,de próbáljátok meg most ti páran a körítést felfogni.

Senkinek nem jó ez,erősen kétlem,hogy az anyukának vagy az apukának jó,hogy minimum egyiküknek a gyerekkel együtt lövik a pizsamát és se egy szendvicsért kimenni,se egy egészséges 10 perces sz*rásra nem lehet kimenni.Gondolom TV is off,hiszen felkel és nézni fogja,telefon úgyszintén zavaró,ha nem a gyakorit nyomkodod hanem youtube-ot néznél.(ja,van füles,tudom..)

Ez nem a mi érdekünk,nem azért mondjuk el,hogy ez így nem jó mert megvan mára kit lehet b*szogatni.

Hanem azért,mert a védőnője is akkora f*szparaszt hogy valami ésszerű tanács helyett azt mondja csináljanak egy kistesót az majd segít.

NEM! Határozottság,türelem és következetesség.Semmi más nem segít.

Gyereked született,anya vagy,de nem vagy éjjel-nappal csak ennyi.Feleség/barátnő,nő,és ember vagy ugyan úgy.Kell,hogy kialakíts egy másik alvás stílust a babával (és nem,nem lesz egyszerű),hogy ne fásulj bele ebbe,és legalább éjszaka legyen valami én időd.

Tudod ki aludna így,hogy tüsszenteni se lehessen mert akkor hiszti van,nem vagyunk mi szardíniák,egy kiságynyi vagy szobányi távolság pedig nem Budapesttől mucsaröcsöge távolság. :D

2021. okt. 4. 20:28
 27/41 Derjaderja ***** válasza:
19%

Az otthonunkban az újszülött/csecsemő elhelyezésének több lehetséges módja van. Egy fekvőfelület/egy szoba de külön ágy/külön szoba /külön szoba ottalvó szülővel stb.

Ezek lehetőségek, mindnek előnyei, hátrányai, követői vannak, sőt, az elveken kívül sokszor inkább a gyakorlat alakítja ki, hogy melyik a legjobb az adott családnak.

Itt egy olyan család, ahol az anyuka az egyéves gyerekkel egy ágyban alszik, köhögéscsillapításra kért ötleteket.

2021. okt. 4. 20:36
 28/41 Derjaderja ***** válasza:
38%
A nem egészségesről annyit, hogy számtalan egészségügyi előnyét igazolták az együttalvásnak. Ettől nem kell együttaludni annak, aki nem akar, csak amikor "kifejti" a véleményét, tudja már, hogy az a véleménye, és nem az atyaúristen igazsága.
2021. okt. 4. 20:39
 29/41 anonim ***** válasza:
94%

Még mindig rossz a felfogás.

Nem,nem az a baj,hogy együtt alszanak.HANEM AZ,hogy képtelen kimenni a szobából a gyerektől.

Ez a gyerek nem azért alszik az ágyban mert ez így nekik teljesen jó.Azért,mert ez a gyereknek így jó,és így nem sír.

Jó nehéz ez a szövegértés,a gondolkozás terén már ne is várjatok tőlük semmit.Úgyse fogják fel hiába magyarázzátok el a lehető legérthetőbben.:D

2021. okt. 4. 20:42
 30/41 Derjaderja ***** válasza:
13%
De nem érted, hogy köhögéscsillapítási tanácsot kér?
2021. okt. 4. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!