Hogyan szoktassam az ágyába a picit?
Sziasztok!
Most vagyunk a kislányommal 1 hónaposak és nagyon rászokott arra, hogy csak ölben van el. Amint landol a buksija bárhol, elkezd szirénázni, akkor is, ha (szerintem) semmi baja. Tudom, hogy ilyenkor még kell az anya melegsége, de jelenleg éjszaka is ölben van kizárólag és ez nem túl biztonságos. Félek, hogy elejtem vagy legurul, így én 2 hete nem aludtam 2-3 óránál többet. Az sem segít, hogy a kicsi nappal alszik végig, este pedig ébren van. Mocorog, gügyög, sírdogál, gyakran még ölben is.
Van valami trükk, amivel rászoktathatom az ágyra vagy ez az akaratok harca és ki kell bírni? :)
A válaszokat köszönöm előre is!
Sziasztok
Hagyni kell. Mégha ez az elején kínzásnak is hangzik majd. Ha elaludt tedd le, ülj le mellé és simogasd, vagy csak hagyd rajta a kezed. Ha megnyugodott a kiságyban is, akkor hagyd magára.
Sajnos ha nem változtatsz rajta most, ehhez fog hozzászokni és egyre nehezebb lesz majd letenni. Magaddal teszel rosszat.
Hülyeséget beszél az aki szerint az anya közelségére "rászokik" egy egy hónapos csecsemő. Legfeljebb betörni lehet egy beletörődőbb babát.
A babák ilyenek, természes igényük, hogy az anyjuk testközelében legyenek.
Én babaöblöt vettem, oda lehet rakni az ágyadhoz és amikor nyugtalan a pici, meg tudod rögtön nyugtatni, nem jut el a teljes kétségbeesésig :)
Azt olvastam h amikor elalszik kézben a kicsi, akkor nem szabad azonnal lerakni, mert a felületes elszundítás alatt még azonnal felébred. Próbáld meg, hogy amikor elszundított, még dobj rá egy 15-20 percet az altatásra és utána rakd le, amikor már mélyebben alszik.
Ahogy mondták, a baba gondozása türelemjáték, csak akkor fogod bírni, ha minden ráér és a pici az, akire egyedül figyelsz :) oh és aludj mindenképpen napközben a babával, főleg ha az éjszakák nehezebbek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!