Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogy lehet elaltatni a babát...

Hogy lehet elaltatni a babát a kiságyban?

Figyelt kérdés
10 hónapos baba. 6 hónapos koráig szépen aludt benne, azóta szinte képtelenség az ágyában elaltatni. Félhomály van a szobába, nincs meleg, nincs hideg, altató zene is van, ottvagyok vele, lefekszek a kiságy elé is és nem alszik el benne. 1-1,5 órát vergődik szó szerint, dörzsöli a szemeit, ásít és nem bír elaludni. Ha beleteszem a pihenőszékbe 10 perc alatt elalszik. Mit lehet tenni?
2021. aug. 23. 13:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én paskolgattam a popójukat ha nagyon nem akartak elaludni. A legnagyobb hisztériákban is működött.
2021. aug. 23. 13:14
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Mi hintaszékben ülve, összeölelkezve altatjuk el, kb 10 percbe kerül.

A zenét én kikapcsolnám. Engem zavar ha bármi zene megy mialatt elaludnék

A félhomályt is sötétre váltanám, nem fogja összekeverni az éjjelt a nappallal, nem hülye csak baba.

Mi redőnyt, és a rések miatt függönyt használunk, és teljesen besötétítünk, és hintáztatom magunkat a székben, elalszik és megy a kiságyba.

Nem kínlódnék 1,5 órát csak azért, hogy elmondhassam hogy nem ringatok, "mer' hozzászokik".

2021. aug. 23. 13:14
 3/7 A kérdező kommentje:
A ringatást is próbáltam a kezembe, de fékszelődik és sírás a vége.
2021. aug. 23. 13:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Sötét, csend, cumi, ezek kombinációi, ringatás, fenék paskolás, halánték simogatás, más pozíció keresése (van aki bölcsőfogásban ringat, de van olyan baba aki függőlegesen, a nyakba kapaszkodva alszik el, az enyém a hajamat birizgálta.

Nem álmos=》válts 2 alvásról 1-re.

De szerintem a sötét és a csend megoldaná a bajt.

2021. aug. 23. 13:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Simiztem a hátát vagy paskoltam a fenekét. Ha nagyon nem ment akkor felvettem, leültem vele. Egy idő után fordult ki a kezemből és csak ágyban alszik el azóta. Zene nálunk sincs és a rituálé is közel azonos minden nap. Ha jön a hálózsák már szopizza is az ujját.
2021. aug. 23. 13:26
 6/7 anonim ***** válasza:
21%
Az én fiam a kezem fogta és ott fekhettem volt, hogy 1 órát is majd meguntam, betettem kijöttem, elsőnap sírt kb 15 percet közbe vissza vissza mentem lefektetni és kijöttem, másnap 5 perc sírás 1x kellett visszamennem3. Nap 1 anya kiáltás majd a semmi. 10 perc alat elalaud ha nem voltam bent, ha bent voltam kis mozgásra márkapta is fel a fejét, hogy megnézzen.
2021. aug. 23. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Én próbáltam mindig kitartani. Az én lányom is az elejétől kezdve a kiságyban alszik és neki is voltak olyan napjai, amikor képes volt 1.5-2 órát vergődni az elalvással. Nálam úgy működött, hogy megkapta a vacsit, jóéjt puszi, betettem a kiságyba és kijöttem. Amikor hallottam, hogy nyüzsög akkor visszamentem, simogattam a hátát, fogtam a kezét majd jóéjt puszi ismét és jöttem ki 😅😅. Aztán ha tovább nyüzsgött, bementem, kivettem, egy kicsit ölelgettem, ringattam...jóéjt puszi és visszaraktam. Ez így ment egészen addig ameddig el nem aludt. Nem hoztam ki a szobájából, nem kapcsoltam tv-t, lámpát, nem játszottam vele, nem beszéltem hozzá. Próbáltam "tudatosítani" benne, hogy akármit is csinál akkor is alvás van. Pár ilyen alkalom volt. Azóta is úgy alszik, mint a bunda ☺
2021. aug. 23. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!