7 hónapos baba rosszul alszik éjjel, írnátok valami bíztatót?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 7 hónapos a kislányom. Rettenetesek az éjszakáink. Igazából, újszülött kora óta nem a legfényesebb, átalud éjszakánk sose volt, de kb 4 hónapos koráig 2-3 ébredéssel megúsztuk az éjszakákat. Külön szobában aludt. Evett, és vissza is aludt, én meg dőltem vissza az ágyba. A 4 hónapos 'alvásborulás' vagy mi a frász, az nagyon kijött. Akkor kezdett forogni, meg kapta az oltásokat. 4 és fél hósan kibújt az alsó két foga. Na, mi azóta nem alszunk :S Nappal gyönyörűen alszik akár 2x2 órát is, van, hogy többet. Este 8-kor fürdetünk, 9-10 között alszik el. Az elaltatással nincs gond, beteszem a nagy ágyba, ott még elkavircol egy ideig, 1 játékot odaadok, majd ha elfáradt cici, felmászik a mellkasomra és elalszik. Ekkor átviszem a kiságyba, és ott alszik 2-3, legjobb esetben 4 órát, de ez ritka. Utána óránként kel, sírva. Megpróbálom megetetni, abba bele is alszik, de ezek után nem alszik 1 óránál többet egyszerre, de inkább kevesebbet. Hajnal 1-2 körül magam mellé veszem a nagyágyba, de így se a férjem, se én nem tudunk jót aludni, a hátam 10 perc után beáll, ha megmozdulok már kel is, érzem, hogy én is zavarom őt. Ha el is alszunk, akkor is 1-2 óránként ébred, sírva. Érzem, hogy neki sem kényelmes ez így, abból a szempontból kényelmesebb nekem, hogy legalább nem kell kikelnem az ágyból. Ilyenkor vagy elfogadja a cicit, és alszik egy darabig, vagy nem kell már neki, és felveszem a mellkasomra aludni. Alig várom, hogy reggel legyen, fél 6-6 körül kipattannak a szemei és úgy felkel, mint aki egész éjjel durmolt. Én meg mint a mosott 💩. Az éjszakai felsírások meg nem is ébredések igazán, végig csukva van a szeme, mintha álmában sírna vagy nem tudom. Van bármilyen építő jellegű gondolatotok? Azon túl, hogy egyszer elmúlik, mert azt már hallottam sokszor 🙈2021. jún. 3. 14:36
11/18 anonim válasza:
Szia. A fiam 6 hos es aterzem, nalunk is hasonlo a szitu. Neki meg egy foga sincs, de mutatja a fogzas tuneteit, se nem latok semmi extrat az inyen, bar nem is igazan hagyja megnezni, mindig oda dugja a nyelvet :D szombat ota szornyen sokat van fel ejjel o is.. De nalunk meg az is problema, hogy almaban negykezlabazik, maszik, fetreng, majd sirni kezd... Muszaj kivennem, mert alszik es nem lehet megnyugtatni, ha hasra rakom elkezd kutyazni, tiszta ordoguzo neha... Faraszto nagyon. Egy 💩 ejjel utan ma nagyon sokat aludt nappal... 2x2 orat es 2x fel orat...de baromi sokat is evett ma.. Sztem novemkedesi ugrasa lehet.. Az is.. Minden jatszik nalunk, sajnos... Tul kell elni valahogy :( Most a ferjem az Adamo hintat az ágy melle rakta, igy ha minden kotel szakad, abba atrakjuk, s amont nyoszorog elkezdjuk rugoztatni, s altalaban bejon :S
12/18 A kérdező kommentje:
Ez egész jó ötlet, de mi már eltettük az Adamot vagy két hónapja, mert felült benne és lógott belőle kifelé. Nem merném abban altatni. Babaöböl is jó ötlet lenne, de nem fér az ágy mellé. Most az a legújabb ötletem, hogy kap egy Montessori/házikó ágyat, és mellé fekszem a földre matracra. Többeknél ez is bejött, hátha.
2021. jún. 4. 05:22
13/18 anonim válasza:
Szerintem is sok a nappali alvása. Ilyen korban nem tudom mennyi az alvasigényük, mondjuk baba függő, de szerintem sok a 4-5 óra. Ha kevesebbet aludna nappal, kevesebbet lenne fent éjszaka.
14/18 anonim válasza:
Az alvás eltolást én úgy értettem, hogy akár hetekig tolod el, pár naponta 10 perccel. Nem egyik napról a másikra, mert annak nem sok értelme van.
15/18 anonim válasza:
En erre racafolok. Novekedesi ugrasunk volt nemreg felevesen, illetve rossz ejszakak utan rnegeteget aludt nappal kb 5-6 orat is aludt. Mit ad Isten, vege lett a rossz ejszakaknak, 1x kelt fel enni hajnali 3 kor, aztan reggel 8 kor. Szoval nem minden esetben igaz az, hogx ha sokat alszik nappal, ejszaka nem fog...
16/18 anonim válasza:
Az én kisfiam mondhatni jó alvó volt aztán 1 éves kora után állandóan ébredt este volt 2 hónap amire pontosan emlékszem hogy nappal ha aludt órat sokat mondtam és este pl nyolckor vagy kilenckor elaludt éjfelkor tuti ébredt és reggel 5-ig fent voltunk. Már kitoltam 22:00-ra 23:00-ra az altatását akkor keg ébredt kettő vagy három órakkor.🙂🙂🙂 Azóta sem tudom mi lehetett ez nála de szerencsére azóta már jól alszik ha van is éjszakai ébredés akkor mellette vagyok és álomba símogatom.🙂 Kitartást neked egyszer elmúlik ez is.🙂
17/18 anonim válasza:
Mi most vagyunk ebben, 7 hónapos, soha nem aludt 3 óránál többet, de az nagyon jónak számít. Egy foga sincs, de tuti nagyon jön neki. 1-2 óránként kelünk, mostanában 40 percenként. Valaki aki ideírt esetleg meg tudja mondani végül mikor rendeződött az alvás? 🤣 Kérdező? :D túléltétek? Én kezdek megmakkanni és mindenki szerint nemnormális, hogy nem alussza át az éjszakát, hagyjam sírni, stb. Természetesen nem hagyom. Ja és nem alszik sokat napközben, van hogy 2x40 perc, van hogy 3x30 perc (de talán most átállt a 2 alvásra).
18/18 A kérdező kommentje:
Hát csak kitartást tudok kívánni kedves 17-es. Elmúlt természetesen, olyan másfél éves kora körül kezdte el átaludni az éjszakát, aztán jött kistesó 20 hónapos korában, na az megintcsak egy katasztrófahelyzet volt, természetesen a kicsi is szar alvó, hadd ne folytassam. Most, hogy a kicsi már kb másfél éves, mostmár mondhatom hogy a nagy átalussza stabilan az éjszakát. Ha nem jött volna a kicsi akkor másfél éves korától aludt volna szerintem. Ja, a szopit elhagytam a naggyal olyan 13-14 hós kora körül de azzal nem lettünk előrébb, hanem amikor kijött a 16 foga akkor kezdte átaludni az éjszakát. A kicsinek már van 16 foga mégis többször kel éjjel :D szóval nincs tuti recept csak az idő sajnos :( kitartást, tudom milyen hidd el, mélyen együttérzek ♡
jan. 23. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!