Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan altatjátok az egy...

Hogyan altatjátok az egy évnél fiatalabb babátokat?

Figyelt kérdés

Ötleteket gyűjtök altatási trükkökre :D

A lányom kézben ringatva, sétálgatva, rugózva alszik el. Ha elég sokáig képes vagyok hallgatni az ordítását, akkor hurciba felkötve is végül elalszik, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy a hurcolás maga nyugtatja meg, vagy olyankor nem álomba sírja-e magát.

Viszont lassanként már egyre nehezebb lesz, és keresem a tippeket, hogy hogyan lehetne másképp elaltatni, ami nem jár a hátam leszakadásával és a most már állandósult izomlázzal :D

Amiket eddig próbáltunk:

-autóban (nem működik, max amíg egyenes vonalú egyenletes mozgásban vagyunk, amint megállunk, már ébred is)

-babakocsi (nézelődik, amíg meg nem unja, utána sír és kézbe kell venni- várom már, hogy ülni tudjon, hátha a sport részében kicsit jobban fogja érezni magát)

-lerakni az ágyba és paskolni a popsiját (hát konkrétan szembe röhögött :D csak élénkebb lesz tőle)

-fitnesslabda (amint leülök, ordít)

Cicin este el tud aludni, az jó, de napközben az sem működik. Egyébként a sétálva ringatós módszer elég hatékony, általában 10-20 perc alatt simán elalszik, de most lesz 4 hónapos jövő héten (és már több, mint 7 kiló, mi lesz itt még mire nagyobb lesz?), amúgy is időszerű az alvásában a változás, gondoltam összekötöm a kettőt, hátha megtanulunk új módokon is elaludni.

Nálatok ez hogy működik? Mik váltak be?

Köszi előre is!

2020. nov. 16. 15:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Az egy évnél fiatalabb elég tág.

0-2 hónapos korában rajtuk kialudt el és tettük be az ágyba.

2-5 hónapos kor között betettuk az agyba és elaludt magától

5-8 hónapos kor között nagy szívás volt sok hisztivel, kb ki kellett farasztani és utána letenni

Most pedig 8 hónapos kora óta a hangoskönyv mese a program. Betesszuk a mesét addig játszik az ágyában aztán mese után/közben vagy bealszik magától vagy ugyanúgy a mellkasomon, mint újszülött korában és utána teszem vissza.

2020. nov. 16. 16:14
 2/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok nappali altatás az külön show volt nalunk. 0-8 hónapos kora között csak az ment, hogy ahol magától kidőlt dobtam rá egy pokrocot. Semmi más nem működött. Minden altatás kísérlet orditasba fulladt.

8 hónapos kora óta ha látom, hogy fáradt beteszem az ágyába és alszik mint a kisangyal.

2020. nov. 16. 16:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Hű, nálunk eddig nem működött a "berakom az ágyba és alszik magától" dolog, de nyilván ez lenne a legoptimálisabb :D Minimálisan irigykedek, hogy ilyen hamar eljutottatok erre a szintre :)
2020. nov. 16. 16:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Az enyém 5hónapos. Hasonló a problémánk. Csak kézben alszik el. Utána nagyon nehéz bekommandózni az ágyába. Éjjel nincs gond, meg este sem,mert cicin alszik el. A reggeli ébredés után 1,5órával is alszik egy fél órát. Bevallom azt sokszor rajtam, mert így én is alszom egy picit még. Nekünk ami bevált rutin, h.altatáskor bekapcsolok egy altató zenét (youtube, lullaby) és fitnesz labdán rugózunk. Ezzel a módszerrel kb.5-10perc és alszik. Persze megvárom, míg jól elfárad. Meg nekünk szereti a csatos hordozót, most kezdtük ezzel. Órákat bír aludni egy hordozós séta után, közben.

Dr.Dénes Ivett könyvèt ajánlom még!

2020. nov. 16. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!