Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » 4 hónaposan tényleg megváltozi...

4 hónaposan tényleg megváltozik a babák alvása?

Figyelt kérdés
2020. nov. 10. 09:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Érik egyet az idegrendszere, olyan lesz mint a felnőtteké csak más ritmussal.

Egy felnőtt alvási ciklusa tán 1,5-2 óra, az alvási ciklus végén van egy mikroébredés, ipyenkor csekkol körbe a testünk, hogy minden rendben van-e, és mivel nincs baj, ezért észre se veszed, alszol vissza. Ha pisilni kell nagyon, ilyenkor szoktál hajnal 2-kor morcosan kimenni pisilni.

Na a babáknak ugyanezek a mikroébredések lesznek kb 4 hós kortól. Ő kb 45-60 percenként ébred fel pár pillanatra.

És itt jön a turpisság. Nem mindegyik de sok baba szervezete veszélynek érzékeli azt, hogy nem ott van ahol kikapcsolt/elaludt/. Ekkor mikroébredés alatt veszély jelet küld az agy és felkel a baba, sír, nem tudja hol van.

Ekkor szoktak új alvási rendszert bevezetni a szülők, pl félálomban letenni a gyereket, hátát simogatva altatni, stb.

Kiemelném, hogy nem minden babával történik meg. Az enyém pl felébred, de vissza is alszik, nem küld veszély jelzést az agya a testének, hogy ébresztő.

2020. nov. 10. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Én egyik gyerekemen sem vettem észre változást ennyi idősen.
2020. nov. 10. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Nalunk 8 honaposan volt gond. 4 honaposan nem.
2020. nov. 10. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Én nem is tudtam, hogy létezik ilyen (a 8 hónaposról sem), amikor a fiam kisbaba volt. Utána amikor a lányommal terhes voltam, futottam bele egy cikkbe erről. Egyébként egyiküknek sem változott az alvása. Vagyis a lányomnak 8 hónaposan még változhat, mert most 5 hónapos, de a 4 hósnál nem. Fiamnak meg egyiknél sem.
2020. nov. 10. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!