Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Baj, ha rajtam alszik?

Baj, ha rajtam alszik?

Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hetes, nagyon rossz alvó,pedig sok helyen próbáltam már altatni. Ha elalszik és leteszem max. 20-40 perc és felébred. Egyszer bealudtam vele a szoptatós fotelban éjjel és rajtam 3 órát aludt..Sose aludt 20-40 perceknél többet egyben, mert mindig letettem. Azóta volt, hogy nappal is aludt rajtam akár 4 órát is. Amúgy babaöbölben alszik velem, de a kiságyat is próbáltam már, hátha ott jobb, de nem. Kinövi? Tippek esetleg,hogy jobban és tovább aludjon?
2020. szept. 20. 05:14
 1/10 anonim ***** válasza:
61%

Nem, de később megbánod.

Én javaslom, hogy szerezz be egy kendőt, akkor legalább fogsz közben tudni csinálni valamit.

Próbáld meg 20 perc múlva letenni.

Ez sem ideális, de nyilván jobb, mint 4 órán át ülni vele.

Képzeld el, hogy a 7 hetesed mellett van egy 18 hónapos gyereked, aki gondoskodásra szorul / pelus, enni, lehet nem is beszél még/

Akkor menne ez?

Félre ne értsd, a kötődő nevelés elvei szerint nevelem a gyerekeim, viszonylag hosszn szoptatok (1 éven túl).. nem mintha számítana, csak nem olyan emberként tanácsolom, hogy erre ne szokjatok rá, aki szerint az együttalvás szb ördögtől való.

Kitartás!

Gratulálok!

2020. szept. 20. 06:40
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Egyáltalán nem biztos hogy megbánod... Én is sokat altattam magamon, mert úgy mindketten tudtunk aludni. Sőt velem is aludt a nagyágyban. Egyáltalán nem volt nehéz átszoktatni a kiságyba, most 11 órákat alszik benne, 7 hónapos. KB 4 hónaposan lett saját szobája és azóta alszik egyedül. Szerintem amíg igényli, addig nyugodtan add meg neki.
2020. szept. 20. 07:11
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Énis sokat altattam magamon. Nem bántam meg. Napközben énis pihentem ,éjjel meg át lett rakva a kiságyába,és szépen aludt tovább. Utána simán aludt a kiságyban majd külön az ágyában. Szerintem a hordozókendő is épp olyan megszokást nyujthat mint a rajta alvás. A baba igényelni fogja hogy állandoan rajta legyen. Megkell találni az egészséges aranyközepet ennyi.
2020. szept. 20. 07:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az első 3 hónapban nálunk is ez volt... Rengeteget aludt rajtam vagy apán. Éjjel volt, hogy 4-5 órát is. Nappal kb csak kendőben aludt. Aztán szépen kiismertük az alvását, rájöttünk, mikor és hogyan lehet letenni. 3 hónapos kora óta nem aludt rajtunk. De egy pár hetes újszülöttnek ez alapvető igénye. Hiszen eddig benned élt. Nem várhatod el tőle, hogy egyik napról a másikra képes legyen testkontaktus nélkül létezni. Majd idővel menni fog, de adj neki időt.
2020. szept. 20. 07:26
 5/10 anonim ***** válasza:
20%

Nem hiszem, ez van. Az alvás megvonása miatt az ember amúgy is sorra hoz bizonytalan kimenetelű döntést... szerintem az egésznek a titka, hogy később ne szalasszátok el a jó alkalmat a "normális"-ra való átszoktatásra pár hónaposan kényelemből vagy éppen mert cuki. Sajnos a mi családunkban ez gyakran megtörtént, és így voltak kiskamaszként is gyakran szülők közé kéredzkedő gyerekek...

Amire figyelj, hogy mellkason alvás balesetveszélyes tud lenni, ha te is elalszol. Kitartást, nem tart örökké a nemalvás:-)

2020. szept. 20. 08:21
 6/10 anonim ***** válasza:
45%
7 hetes szerintem semmi baj ezzel. Ilyen picikét nem lehet elrontani még. Sokat aludt rajtam a lanyom is. Jelentem kb 4 honapos kora óta egyedul alszik a szobájában egyszer se kel este. És igen kedves egyik válaszoló ha lenne egy másfél éves mellette nem tehetné meg. De nincs!
2020. szept. 20. 08:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi. Sokan mondták,hogy ne szokassam rá, ezért eddig leraktam mindig, ő meg felkelt hamar. Nappal sokat hordozom, ha főzni kell még csinálni a házimunkát. De reggel 5kor kelünk, akkor jó kedvű, este én már összekészítem a kaját, 7re már megfőzök (és nem kell főznöm minden nap). És mióta rájöttem, hogy rajtam alszik, így bizony én is jobban kipihenem magam, minta 50 percenként ringatnám. Nyilván nem olyan, mintha egyedül tolnék 8 órát, de a semmitől sokkal több. Csak múltkor mondtam anyukámnak és kiakadt, hogy ölbe szoktattam. Mondtam, hogy már 7hete próbálom külön altatni, nem sikerült. Most meg 3 órákat is alszik. Sokkal kiegyensúlyozottabb.
2020. szept. 20. 09:30
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az anyukája közelében érzi magát biztonságban,ezért nyugodtabban,jobban alszik.Most vagy következetes maradsz és nem veszed magad mellé és felkelsz minden sírásra megnyugtatni,vissza altatod majd vissza teszed a saját ágyába bekockáztatva hogy azonnal meg is ébred,de akkor előbb vagy utóbb kénytelen lesz hozzá szokni. Vagy oda veszed magad mellé és mindenki ki tudja magát pihenni,de akkor meg később lesz nehéz saját ágyába vissza szoktatni. Ez nagy dilemma. Én magam mellé vettem,mert nem bírtam az éjszakázást,2 hónapos volt ekkor. Azóta alszunk és kipihentek vagyunk. Most 11 hónapos és még nem tudtam vissza szoktatni. Ahogy átraknám már a karomba felébred és üvölt.
2020. szept. 20. 11:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Hidd el, én se bírom az éjszakázást. Szopi, ringatás, 15 percet alszik rajtam, gyorsan le a babaöbölbe, ott nem ébred fel rögtön, kb. 40 perc múlva. Szóval mire elalszok, kelhetek fel. Rajtam alszik.Körbe pakolom magam párnákkal, felülő helyzet +nyakpárna is van. Na így alszok én is. Nem túl sokat, de többet, mint 5x30 perc.. nagyon kiborító a folyamatos éjszakázás. Inkább aludjon velem 20 éves koráig, de ezt én nem csinálom tovább. Amúgy hasa is fájdogál néha, felkapja a lábát, felvisít, simizni meg ringatni kell, meg néha nyugtatólag szopizik kicsit.
2020. szept. 20. 20:16
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja és adtam neki cumit, amitől basszus cumizavaros lett, szenvedtünk a szopással utána 4 napig masszívan. Mondjuk láttam is rajta, hogy összezavarta a cumi. Érzékeny lelkű kiskölyök, keményen tanítja az anyukáját. 😂
2020. szept. 20. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!