Hason altatás így: igen vagy nem?
5 hetes a kislányom, mellettem alszik babaöbölben. Légzésfigyelőt ide nem raktunk, nincs értelme, gyakran átlógok én is az öbölbe, az éjjeli szopikba belealszok és úgy maradok, a peluscseréhez gyorsan kikapom a babát, simán elfelejteném ki-be kapcsolgatni, szóval nincs ott.
A lányom szerencsére nem hasfájós, nem refluxos, de azért neki is néha bántják a pociját a pukik és kakik, vagy csak simán néha olyanja van, és sokat ficereg álmában, motoszkál, nyöszörög, amivel felébreszti saját magát (és persze minket is, de ez most mellékes). Amikor meg hasra fordítom, akkor meg ez másodpercek alatt elmúlik, és ha rajta múlna, átaludná így az egész éjszakát is akár (csak nem rajta múlik, mert én parázok, és miután úgy veszem észre, hogy elég mélyen elaludt, átfordítom az oldalára). Kemény kókuszmatraca van és alatta csak egy tetrapelenka van, de én mégis félek a bölcsőhaláltól, aminek elvileg nagyobb esélye van hason altatásnál, és így, hogy nincs légzésfigyelő, így különösen aggódom, hogy valami baj történik. A férjem meg kelti bennem a bűntudatot, hogy "hát te vagy az anyja, te tudod..." olyan hangsúllyal, hogy tudni lehet, hogy ő ezt nem támogatja, mert ő meg még hatványozottabban félti.
Szerintetek? Ti így mernétek hason altatni akár egész éjjel is? Láthatóan neki az a legkényelmesebb és legjobb pozíció.
Szia! Baba korom ota en is csak hason alszom, anyukám mesélte, hogy sehogy mashogy nem aludtam csak hason, ha mashogy voltam forditva, nyoszorogtem, orditottam nem aludtam.
Az én gyermekem is babakorban csak hason aludt, ma mar minden létező és nem létező pózban.
Két dologra figyeltem én: ne legyen a feje alatt párna és ne legyen a feje korül semmi
A fejlődéshez mély alvás kell, ekkor dolgozza fel az agya mindenkinek az információt. Szerintem el van ferdítve és túl van lihegve a hason/háton altatás kérdése.
Ezer éve volt a felmérés, nem volt külön részletezve, hogy hol aludt a baba hason aki meghalt (pl kanapén, puha matracon, párnával stb.) Nem volt megemlítve, volt-e bármi előzetes baja a babának stb...
A háton altatás se jelenti azt, hogy akkor nem lesz csecsemőhalál, csak azt, hogy kisebb az esélye. Azért kisebb az esélye mert szinte nem is tudnak mélyen aludni, mert felkelnek a saját reflexeikre.
Én azóta vagyok boldog ember mióta hason alszik a fiam, mert láthatóan ő is boldogabb, kipihentebb.
Talán, mert felébreszti a babák nagy részét a moro reflex.
Járj után ha nem hiszed.
Az enyém 10 percig alszik a hátán max és sok baba ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!