Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit tegyek, hogy aludjon?

Mit tegyek, hogy aludjon?

Figyelt kérdés
Minden éjjel 6*-7* mint egy megszállott kutatok (mivel ébren vagyunk), hogy mégis mit tehetnék a teljes őrület elkerülése érdekében.. A gyerek 6hónapos és éjjel nem alszik. Vagyis de, 1,5-2órákat. Még ez sem zavarna különösebben, ha után a visszaaludna. De nem. Fent van 2órát nézelődik, vagy sír, vagy csapkodja magát. Én minden éjjel alszok 3-4órát 8-12részletben. Kezdem elveszteni az eszem. Sajnos ezt az első félévet nem tudtam kiélvezni, szörnyű minden éjjel, és emiatt a nappalok is. Hiába a rendszer, éjszaka minden felborul. Minden cikket, tanulmányt elolvastam, könyveket, csoportokat, mégsem működik. Vártam a 6hetet, aztán az 1hónapot, majd a 3hónapot, de még ez a 6.hó sem hozott változást. Mit tehetnék még? Kihez forduljak?

2019. nov. 7. 08:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
A nappalokról nem írtál, mi a helyzet, olyankor alszik?
2019. nov. 7. 08:16
 2/15 A kérdező kommentje:
Nappal alszik 10kor 1-1,5órát, du2kor ugyanígy, meg estefelé 5-6körül még egy 30-40percet. 8kor fürdetés. Aztán cici, plusz tápszer ha nagyon kínlódik még, és aztán be az ágyba. Ha szerencsém van, akkor az első alvás 2-3órás. Aztán innentől indul a buli.
2019. nov. 7. 08:22
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
Éjjel ne menj be hozzá, hagyd, hogy egyedül aludjon el. Nem kell etetni, legfeljebb inni adj neki tát/vizet, amit szoktál. Két-három éjszakát átsír, de utána aludni fog.
2019. nov. 7. 08:28
 4/15 A kérdező kommentje:
A vizet kiköpi, eltolja az üveget, csak ordít torkaszakadtából, a kezemben nem nyugszik meg, hiába veszem ki, üvölt ugyanúgy. Ezért nem működött az együttalvás sem, nem tetszett neki, nekünk is kényelmetlen volt, nem is erőltettem. Sírni hagyásról annyit, hogy próbáltam már, mikor már teljesen kiborultam, becsuktam az ajtót és kimentem a konyhába, de fél órát bírtam csak, mert volt hogy levegőt sem vett, muszáj volt bemennem. Na akkor hatott a nyugtatás, de csak ideig-óráig.
2019. nov. 7. 08:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk bevált egy ilyen színváltós csillag. Nézi, megnyugtatja és elalszik.
2019. nov. 7. 09:09
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Békés álom könnyek nélkül c könyv vált be nekünk. Amikor a kezembe került, már az őrület határán voltam, 20 percenként ébredt, én meg hetek óta nem aludtam 10 percnél többet. Innen két hét alatt eljutottunk odáig, hogy csak egyszer keljen fel éjjel enni. Csak pontosan követni kell a módszert.
2019. nov. 7. 09:10
 7/15 Nusy83 ***** válasza:
100%

Szia!

Szerencsére nekem nem ennyire extrém. Le írom h nekem mik szoktak bejönni hátha tudsz hasznosítani vmit🤷🏻‍♀️

-fehérzaj

-élesen elkülöníteni az estét a nappaltól alvás szempontjából(én pl más altatót énekelek és a taj is más)

-mikor éjszaka felkel nem beszélek hozzá mindent csendben gyorsan a legkisebb fénynél csinálok.

-ha ringatás az ami beválik hintaszék a megoldás.

-amikor ordít vegye át a párod neki is ordít ugyan úgy vszínű de talán higgadtabb és egyszer kidől majd(nekünk volt ilyen időszak kb 1hónap de így durván 10perc és elaludt míg nállam órákig képesvolt sirni szerintem nállam már a feszkó miatt nem tudott elaludni)

Sokáig ő is külön aludt töllünk de mikor 5hós lett,,elromlott” azóta nem alussza át az estét! A legdurvább nálunk a 15ébredés volt. Mostmár velem alszik én sajna mindkettőnk érdekében rá szokattam úgy hogy mikor lefeküdt megvártam az első remet es mikor kicsit megébredt kivettem magamhoz és így megszoktuk.

Nem sok segítség de hátha mondtam újat😕 Esetleg ha a Ht-t elkezdtétek az is okoz galibát bár nállatok ez elejétől van. Esetleg tejre érzékenység?Tényleg nem tudom kitartást remélem megtalálod a megoldást!!

Üdv 9hós kislány Anyukája!

Ui:Helyesírásért bocsi telefonról pötyögök meg sajna amúgysem jó!

2019. nov. 7. 09:16
 8/15 A kérdező kommentje:
A tejérzékenység okozhat ilyen szintű alvászavart?
2019. nov. 7. 11:18
 9/15 Nusy83 ***** válasza:
100%
Én úgy tudom minden ételintolerancia okozhat akár alvásban is gondot. De nem vagyok szakértő csak találkoztam már olyannal akinél ,,diétás” étrendel javult v megszünt a problem. Azonban egy gasztrós biztos jobban tudná a választ 🤷🏻‍♀️
2019. nov. 7. 14:13
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesztek jobb helyzetben de azért leírom az én tapasztalatom. Most 11 hónapos a lányom és még mindig nem tud sem elaludni sem visszaaludni egyedül. Ő kezdetben kolikas volt, aztán baba reflux, majd fogzás... Az első hét honapunk abból állt hogy a síró/nyűgös gyereket nyugtattuk 0-24. Erre rámegy az ember párkapcsolata, idegei, egészsége. Az egyetlen dolog amitől megnyugodott ebben az időben az a szoptatás volt. Éjjel nappal szoptattam, így is aludt el, aminek a következménye az lett hogy most nem tud elaludni szoptatás nélkül és visszaaludni sem. Tehát éjjelre kénytelen voltam magam mellé venni, így az apa helyett már 3 hónapja a babával alszom.

Elolvastam a békés álmok könnyek nélkül könyvet... Ha akarod ingyen odaadom számunkra teljesen hasztalan volt, ugyanis az én lányom amint kiesik a szájából a mell felébreszti magat, és addig üvölt (2 óra volt a max egyhuzamban) amíg meg nem kapja újra a cicit. Erre sajnos semmi megoldást nem ad a könyv.

Csak azért mondom, mert ha a te babád is ilyen kitartó akkor a legtöbb amit tehetsz hogy elfogadod a ritmusát, és belenyugszol. Idővel leválnak és átalusszák az estét. Akiknek ilyen spéci babájuk van azoknak az átlag tippek nem segítenek sajnos...

2019. nov. 14. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!