Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hány eves lesz mikor végre...

Hány eves lesz mikor végre alszik normálisan?

Figyelt kérdés

Alvassal kapcsolatos kérdésem lenne, a ti babaitok mikor fekszenek le este és reggel mikor kelnek?

Éjjeli ébredés kinél van?

Nálunk hetek óta katasztrófa a helyzet.

Kisfiam ebred éjjel többször, van, hogy egy órát ülök mellette, mire ki tudok jönni a szobájából.

Viszont tejesen mindegy mennyit van fent éjjel, hajnali fel 5-kor kel.

A korai keles miatt persze már reggel 8-9-re iszonyatosan nyugos..

Nappali alvasa is kevés, kb 1-1,5 óra és akkor már sokat aludt.

Este szinten a korai kelesnek és a kevés nappali alvásnak köszönhetően korán almosodik el, már 7 körül altatjuk.

Totál hulla vagyok már és egyre elkeseredettebb😑

Most azt fogom kipróbálni nala, hogy délelőtt is altatom plusz délután is, mikor elalmosodik és hátha így este tovább bírja, később fekszik és később kel..

Kinél mi a helyzet az alvassal?

17 hónapos lesz a hónap végén.

Köszönöm a válaszokat!🙂

2019. okt. 14. 01:02
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
A nagy 6, a kicsi 10 hetes kora óta átalussza az éjszakát (12-13 óra egyhuzamban). 8-9 közt alszanak el, 9 köeül kelnek reggel. Nappal ennyi idősen kb 2 órát aludt a nagy, a kicsi most 8 hónapos, délben alszik 2 órát és délután még egy fél órás minialvás van.
2019. okt. 14. 01:56
 2/9 anonim ***** válasza:
28%
19 hónapos lesz,este fél 8-8-kor alszik, reggel fél 7-7-kor kel. Az éjszakák változóak, néha csak 1x ébred és alszik is vissza, máskor szinte óránként, most pl. a szemfogaival szenved. Nappal 1x alszik, fél 12 után kidől, 1-2,5 órát is durmol, ez is változó, az utóbbi napokban pl. mindig 2 óra felett aludt.
2019. okt. 14. 03:50
 3/9 anonim ***** válasza:
42%

Másfél éves.. Úgy egy éve lassan nem aludtam át egy éjjelt sem, de még csak 2 órát is ritkán egyszerre. Még élek 🙈 jön a tesó 🙈

9 után altatom, 10 körül alszik el. Fél 8-8 kel. 12-2-ig alszik de van hogy csak egy órát. Ennyi,

2019. okt. 14. 05:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

8kor fektetjük le, ilyenkor van, hogy egyből elalszik, de van, hogy 1-2 órát csak fekszik az ágyban, lapozgatja a könyvét, és dünnyög, aztán valamikor belealszik. Reggel 8kor kel.

Ebéd után(kB 1 körül) szintén le van fektetve, minimum 2 órára. Ilyenkor van, hogy alszik, van hogy nem, igazából azt csinál amit akar, de az ágyában, és csendben.

Már az elején szigorú és következetes voltam, mindig ugyanakkor fektettem le, 1 éves koráig ringattam, altattam, de mikor már láttam, hogy megérti amit mondok neki, akkor elkezdtem csak berakni a kiságyba, és elmagyarázni, hogy mit várok el tőle (Ha akar alszik, ha nem akar nem, bármit csinálhat, csak csendben tegye).

Az első 1 hónap nehéz volt, sokat harcolt a rendszer ellen, de mostmár élvezi azt a délutáni 2 órát míg csendben eljátszhat a babával, vagy aludhat.

Persze ehhez az is kellett, hogy énis betartsam a szabályokat, csendes pihenő alatt és fektetés után mi sem zajongtunk, délután olvastam, este pedig nagyon halkan néztük a tévét, szóval nem az volt, hogy őt beraktam a kiságyba, hogy maradjon csendbe én meg elmentem vasalni, porszívózni, főzni, stb.

Most 21 hónapos.

2019. okt. 14. 06:44
 5/9 anonim ***** válasza:
62%
1 eves koraig nagyon sokszor ebredt, zombi voltam mar. 1 evesen abbahagytuk a szopit, azota egyik naprol a masikra atalussza az ejszakar. Mar 2.5 eves. Este 9-tol reggel 8-ig alszik szinte kivetel nelkul.
2019. okt. 14. 07:20
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
A nagyobb 2.5 éves korában aludta át az éjszakákat, a kicsi 9 hónapos, még n volt átaludt éjszaka, 3-4-szer legalább ébred, ebből 1-2-szer eszik. Este 8-9 között alszanak el. A nagy 6- fél 7 körül ébred, a kicsit inkább 7 körül, ha hagyja a bátyja. :)
2019. okt. 14. 08:02
 7/9 anonim ***** válasza:
A nagy 3 hósan, a kicsi 3 évesen aludta át az éjszakát. A másodiknál mi sem erre számítottunk :)
2019. okt. 14. 09:55
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

16 hós kisfiam este fél 8körül alszik.

Reggel 7kor kel. Ha fel is kelt éjjel vagy hajnalban,kapott inni esetleg de soha nem hagytam felkelni játszani stb..., feküdni kellett, simiztem a kiságy mellett ülve amíg vissza nem aludt. Volt hogy 2 órát, de megszokta, hogy éjjel nem bulizunk. Délelőtt 11kor alszik 1.5 órát, délután végig fárasztom, sétálunk, játszóterezünk a friss levegőn stb... így este nincs gond az elalvással és az éjjelek is nyugodtak többnyire. Fogzástól néha még ébred éjjel. Az meg majd elmúlik.

Kitartás😊

2019. okt. 14. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
53%
Most három hónapos a szentem 6 hetesen már 6 órákat lealudta éjjel... Mondjuk akkor 11 éjfél is volt mire elaludt... Most 9 10 körül alszik el és általában 6 7 felé kel, akkor eszik majd Visszaalszik olyan 10-ig...
2019. dec. 15. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!