Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Egyszerűen nem tudom elringatn...

Egyszerűen nem tudom elringatni. Hogy altassam el?

Figyelt kérdés

4 hónapos. Eddig mindig cicin/cumisüvegen (tápszeres

lett sajnos) az utolsó kortyok közben elaludt, belehúztam a hálózsákjába és aludt reggelig, mint akit fejbevágtak. De mostanában ahogy erősödik és figyelmesebb, nem alszik bele a vacsorába pedig egyértelműen fáradt, "B" tervem pedig nincs. Nem nyugszik meg semmilyen formában a ringatásra, hiába sétálok vele, hiába van a vállamon/karomban/bármilyen pózban, hiába ringatom jobban/kevésbé/felfelé/lefelé/akárhogyan csak feszeng és sír. Ha berakom a kiságyba, üvölt, forgolódik. Adamo hintában üvölt. Születése óta fix az esti rutinunk ami eddig működött, de most nem tudom hogyan tovább.

Segítsetek kérlek! Minden tanácsot köszönök!

2019. szept. 29. 19:37
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Sosem értettem,minek kell e gyereket agyba-főbe rázni, hogy aludjon. Te tudnál így? Sosem csináltam. Megvártam, míg elálmosodik,letettem a sötét szobába és melléfeküdtem. Addig simogattam és usttgtam hozzá,míg elaludt. És itt max 5 percről beszélek.

Mozgásfejlődési ugrás? fogzás? Nem túl feszes az izomzata? Az adamozás nem túl jó,mint ahogyan a pihenőszékezés sem,, ha túl sok. Tedd le a játszószőnygre, csend, félhomály, beszélj hozzá és játsszatok. Türelem és megszokja,hogyan nyugodjon meg.

2019. szept. 29. 19:43
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Nem ragaszkodom én se a ringatáshoz, de semmi más nem működött, nem cumizik, nincs rongyija, nem alakult ki más eszköz a megnyugtatásra. Sajnos a szobájában nincs elég hely arra, hogy ott melléfeküdjek vagy ott legyen a játszószőnyeg, így az kint van a nappaliban.
2019. szept. 29. 20:12
 3/5 Szandra2918 válasza:
Szia ! A cumit nem probáltad még! Megnyugtatja őket. A ringatással meg szerintem vigyázz mert hamar rá szoknak :) inkább simogasd az ágyában és énekelj :) nekem mindig bejött és fő a nyugalom :) sok sikert :)
2019. szept. 29. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Az enyém sem cumizik, se rongyi, se semmi. Egy darabig ringattam aztán idővel már nem igényelte, sőt kifejezetten tiltakozott ellene. Viszont a kiságyban üvöltött akkor is ha ott voltam vele. Így a saját ágyunkban "altatom" és utána kerül át a saját ágyába.

Azért tettem idézőjelbe, mert kifejezetten őt altatni már nem lehet (10 hónapos). Forgolódik, játszik a kezemmel vagy a takaróval. Ilyenkor már igyekszem én is csak csendben finoman reagálni. Aztán egyszer csak lefekszik és alszik. Gyakorlatilag összesésig játszik. De nálunk csak ez működik, ha direktbe altatni próbálom akkor üvölt és tépi ki magát a kezemből.

2019. szept. 29. 21:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igazából saját magad adtad meg a választ,amit én sme vettem észre. Nő,erősödik és egész egyszerűen később álmos,mint ahogyan megszoktad és altatni szeretnéd. Nekem a kislányom bábiként is 10-10.30kor,volt,hogy 11 kor ment este aludni. Biztosan nem stresszeltem volna magunakt egy maratoni, erőszakos elaltatással. Reggel 8-9-10 ig aludt,aztán napközben is ahányszor csak szeretett volna. Tilos szabályozni az alvásmennyiséget,mert károsan hat az idegrendszer fejlődésére. Mai napi-majdnem 5 éves-10 kor fekszik, reggel 7kor kel, délután alszik 2-4 órát. Sosem hisztis,nyűgös-állítom a vernyákolós gyerekek nagy része csupán krónikusan fáradt plusz fel van nyomva cukorral-gyönyörűen fejlődik és ez a napirend nekünk működik. Nyaraláskor is és otthon is.
2019. szept. 30. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!