Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ha 2 hetes kora óta jól...

Ha 2 hetes kora óta jól alszik éjjel, esélyes, hogy megtartja ezt a jó szokását?

Figyelt kérdés

Tudom, sokan küzdenek az altatással, az éjszaka és a nappal felcserélésével. A babám modt 1 hónapos, és 1,5 hetes kora óta az éjszakák sokkal könnyebbek vele, mint a nappalok. Alszik 4 órát este, aztán még 2 vagy 3 órát. Többnyire csak 1x kel, ritkán 2x. 100% anyatejes iszsz baba.

Annyira jó most ez így, én is tök kipihent vagyok a körülményekhez képest. Persze, tudom, lesz majd nehezebb is növekedési ugrásnál meg fogzásnál stb... De akiknek hasonlóan jó éjszakai alvó volt a babája már az elején, azoknak ez így is maradt?

2019. aug. 12. 07:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy szoktatod. Ha nem veszed fel azonnal, amikor felébred, nem gyújtasz villanyt, akkor hamar visszaalszik. Ha felveszed, akkor felébred tejesen, és nehezen tudod visszaaltatni.
2019. aug. 12. 08:20
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Kisebb az esély rá, mint arra hogy előbb utóbb tönkre mennek az éjszakák. De persze nem lehetetlen, lehet hogy ti lesztek a kivétel.

Az enyém is remekül aludt néhány hónapig miután a hasfájása elmúlt. Nagyon jó időszak volt. Aztán jött a fogzás, meg a mozgásfejlődés és ott tartunk hogy hónapokon át nem aludtam át egyetlen éjszakát sem. Ez nem azt jelenti persze hogy minden éjjel óránként kelek. Van ilyen is, meg olyan is, hogy ki se kell vennem, csak sír és ráteszem a kezem a hátára és már alszik is tovább. De ehhez fel kell kelnem, oda kell mennem.

Most 9 hónapos nyakig vagyunk a szeparacios szorongásban és most néha csak anya hiánya van. De épp most aludtunk át 3 éjszakát egyhuzamban, hát még kell mondanom úgy érzem meg tudnám váltani a világot! 😊 😂

2019. aug. 12. 09:18
 13/18 anonim ***** válasza:
62%

Nálunk az első 2-3 hónap jó volt.Szinte minden éjszakát végig aludt.Aztán 3 hónaposan beindult a mozgásfejlődése + a fogai onnantól rengetegszer kelt.Lassan 2 éves és még mindig nem aludtunk végig egy éjszakát se.Maximum az ébredések száma alakult pozitív irányba egy -egy időbe.

Viszont ez nem jelent semmit.A te gyereked akár maradhat ilyen is.Bár a fogzás,mozgás és beszédfejlődés valamelyest hathat rá.

2019. aug. 12. 09:20
 14/18 anonim ***** válasza:
84%
Én lányom is nagyon jó alvó volt, most 6 hónapos, pörög forog álmában, nekiütközik a kiságy rácsának és sír. Ilyenkor visszateszem középre, visszaalszik egyből de egy idő múlva újra kezdi. Próbáltuk közüttünk altatni de ott is ugyanezt csinálja, közben kiszorít minket az ágy szélére, a fejünket rugdossa, hajamat tépi vagy a feje helyet cserél a lábaival (itt nagyon megijedtem mert emiatt álmunkban a fejére húztuk a takarót, ezért szigorúan csak kiságy), szóval most ez van. Kb 4 óra szokott lenni az egyhuzamban eltöltött alvás mostanàban a 10 óra helyett.
2019. aug. 12. 09:36
 15/18 anonim ***** válasza:
62%
Nem valószínű. :(
2019. aug. 12. 13:13
 16/18 anonim ***** válasza:
A mi fiunk először tök jól aludt, aztán jött az a korszak, hogy felcserélte az éjszakát a nappallal, de úgy 3 hónapos kora óta tényleg átaludta az éjszakát. :)
2019. aug. 12. 18:39
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott ez a kérdés. A 2.válaszoló vagyok, aki nagy mellénnyel mondta hogy az ő 3 hónaposa tök régóta átalussza az éjszakát.

Hahaha. Hamarosan 5 hónapos lesz, és tök régóta NEM alussza át az éjszakát. Nálunk az eleje tényleg a beetetés időszaka volt, jól mondta a többi válaszoló...

2019. okt. 8. 11:55
 18/18 A kérdező kommentje:

Hányszor kel?

Mi most vagyunk 3 hónaposak és 1-2 alkalommal kel, de így is alszunk 9-10 órát, csak 2-3 részletben. Én ezen nem panaszkodok, szerintem ez nem rossz. Ismerek olyanokat, akiknek óránként kel a gyerek

2019. okt. 10. 09:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!