Elkerülhetetlen a hízás terhesség alatt egészséges étrend követése mellett is?
Fél éve váltottam, lefogytam 11 kg-ot, egy év után sikerült teherbe esnem, biztos vagyok benne, h ennek köszönhetem.
Nagyszerűen érzem magam, boldog vagyok.
Mindenki riogat, h leszek 100 kilo stb.. ez így normális...
És persze az okoskodások, h egyek mindent, lisztet és cukrot is...
Én nem fogok!
Tudom, h ezekkel a dolgokkal milyen mértékű hízásra vagyok hajlamos, pont ebben az időszakban nem akarok ilyeneket enni és főleg nem veszélyesen sokat hízni.
A terhesség alatt egészséges - és szükséges - súlytöbblet 8-12 kg közt van. Ennyi a baba+járulékok és a megnövekedett anyai vérmennyiség, stb, ami a terhességgel jár.
A terhesség alatt a második félidöben kb napi 300 kcal plusz az, amire maximum szükség van a baba fejlödéséhez, ami ez fölött van, az az anya (teljesen fölösleges) hízlalására fordítódik.
A terheség alatt 20-30+ kiló hízás magyar szokás, a fejlettebb országokban odafigyelnek a kismamák is meg az orvosok is, hogy ilyen ne legyen. (A túlsúllyal kezdö terheseknek az számít normálisnak, ha vagy semmit nem híznak vagy fogyanak a terhesség alatt és ebben az orvosoktól is kapnak támogatást hozzá)
Ha továbbra is normálisan, egészségesen eszel, akkor nem leszel elhízott a terhesség végére sem.
Ami meg a szükséges összetételt illeti, a terhesség alatt a fehérjeszükséglet nö meg erösebben, illetve valamennyire a CH bevitelt is emelni kell, de nem drasztikusan. Amiböl tényleg sokat célszerü fogyasztani, az a zödlségek meg gyümölcsök, mert ezek tartalmazzák a babának szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.
Meg még egy téma: szülés után,a szoptatás alatt sem kell elhízni, nem kell zabálni, kb ugyanolyan étrendre van szükség, mint a terhesség alatt. A tejtermeléshez nem kell plusz CH, csak több fehérje és sok folyadék - ez mindegy, hogy mi, lehet a gyümölcslétöl kezdve a tejen keresztül a vízig minden.
Kellemes babavárást kívánok.
Négy gyerekes anya
A naggyal alapból kövér voltam (79 kg), 90-nel mentem szülni.
Utána lefogytam az évek alatt, majd terhesség előtt jött rám pár plusz kg, 69-el kezdtem a másodikat, 82 kilóval mentem szülni.
A kicsit 65-ről kezdtem, 78 lett a vége.
Figyeltem... De sokszor az éhség győzött.
Most 5 hós a kicsi, 66 kg vagyok. Életmódváltásban vagyok épp + mozgást is beiktattam, 59-60 kg a cél.
Kell a szénhidrát, de nem a cukor és a fehérliszt. Viszont ha megkívánsz egy csokit, azt nyugodtan edd meg
Nálam a terhesség előtt is volt még felesleg, és a cukrom is magas lett. Onnantól szigorú 160 g ch diéta, 1600 kcal.
Összesen 3 kg jött fel szülésig, mikor a kórházból mentünk haza, lötyögött rajtam a régi nadrágom.
Nem kell kettő helyett enni!
A babának se cukorra és lisztre van szüksége, és neked se. Sok zöldséget ettem, leveseket, szendvicseket rozskenyérből, salátákat. Néha egy csoki vagy fagyi simán belefér, főleg ha lemozgod.
Egy a fontos: napi 5 étkezés, és soha ne éhezz. Amikor éhes vagy, egyél valamit. Egy natúr joghurt vagy főtt tojás is elég, hogy a következő étkezésig kihúzd.
A baba 3600 g-al és 52 centivel született, makk egészségesen.
A legelső mondatát azzal kezdte, hogy fél éve...
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, nagyon hasznos és örülök, h alátámasztottátok, amit én is gondoltam,
Lisztre és cukorra nincs szükség.
Amúgy nagyon változatosan étkezem, kenyér, akkor csak fehérjekenyér, amiben teljes kiörlésű rost van, de csak 3 gr ch / szelet.
Ezenkívűl tejtermékekből a tejen kívűl mindent, tejből szójatej.
Köretnek mindig zöldség. Vagy friss saláta, vagy párolt zöldség.
Krumpli helyett édesburgonya, vagy sült zeller.
Rizs helyett karfiolrizs.
És sok leves, azt imádom.
Édességet pedig csak azt eszek, amit én csinálok, szafis lisztekből.
Természetesen orvos is fog látni, amint végre eljön a péntek, akkorra kaptam időpontot.
Egyébként külföldön élek, kíváncsi vagyok, h mit fog mondani, mert itt még nem láttam 20-30 kg +-os kismamát.
Akiket ismertem előtte, ugyanúgy néznek ki, csak hassal.
Kedves 4;5;7.
Pont az ilyen beszólások miatt, mint a tiéd, írtam ki a kérdést.
Köszi a megerősítést, h igen, vannak akik nem értik és csak ezt látják, hallják, h ha nem akarok cukrot enni, h fogyókúra.
Nem, ez nem az. Ez étrend. Egészséges életmódhoz szükséges egészséges étrend, amitől sokkal jobban érzem magam, mint a puffasztó kenyér és tészta kombótól.
Egyébként 1 éve kezdtem ismerkedni ezzel az étrenddel, de megszakítás nélkül fél éve így eszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!