Irnátok ötleteket?

Figyelt kérdés
Vesebeteg vagyok és csak 1500 kaloriát ehetek azonbelül 60g fehérjét és szénhidrált mentes ételeket.

2018. ápr. 10. 05:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem keress meg egy dietetikust. Háziorvos biztosan tud ajánlani, a kórházakban is van. A dietetikus szuper étrendet tud neked összeállítani, és még azt is figyelembe veszi, hogy te mit szeretsz, mit nem.
2018. ápr. 10. 07:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Már voltam csak egy tablazatott adott miben mennyi feherje van,és azt mondta talaljam ki
2018. ápr. 10. 07:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Nincs szénhidrátmentes étel, a tömény zsírt kivéve, illetve sok húsra még rámondható, de a többi húsra és az összes többi ételre nem.

Mekkora a szénhidrátkereted? Nem hiszem, hogy egy orvos vesebetegeknek előírja a növénymentes zerocarb étrendet (kb. napi 5g ch, persze ez változó), az elég extrém diéta és sokunk számára teljesen megvalósíthatatlan is.

De ha csak erősebben szénhidrátszegényen kell enned, akkor is adott a ketogén diéta (vagy valami ahhoz közel álló).

A ketogén diéta eléggé szénhidrátszegény, de pl. az enyémben napi 40g is belefér, ami átkozottul távol áll a szénhidrátmentestől, eszem én mindenféle szénhidrátos cuccot, még gyümölcsöt és gabonát is, ami sokat színesít. Sokféle ketogén van, neked vannak egyéb étrendi szabályaid? Milyen az ízlésed? Szóval pl. milyen állati fehérjeforrásaid vannak, hogy állsz a növényekhez (amik többé-kevésbé szénhidrátosak, kivéve a zsírokat, de az olajos magvak közt is vannak erősen szénhidrátszegények)?

Az 1500 kcal szerencsés, mert így nem kell brutálisan nagy arányban enned a zsírt, gondolom, az nehéz lenne neked hirtelen. Így se lesz gyenge.

Mit lehet enni így? Tojásételek, húsételek (vigyázva a fehérje miatt, jobb, ha sok zsír van benne), sajt, tejszín, szénhidrátszegényebb zöldségek kisebb mennyiségben, olajos magvak (vigyázva a szénhidrátra)...

Azért nem könnyű, főleg zsírt kell bevinned, ami még az ételkészítésnél is nehezít, ha nincs benne gyakorlatod.

Ha kifejezetten zsírdús ételek kellenek s még az olajos mag túl zsírszegény (nem beszélve arról, hogy a többséget nem laktatja jól), arra még vannak ötleteim.

2018. ápr. 10. 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Ijesztő, milyen úgynevezett szakemberek vannak, részvétem.

Nem, ilyen feltételekkel nem egyszerű kitalálni és van, aki konkrétan rosszul lesz ilyen makrókkal.

A fehérjekorlátozást értem a vesebetegség miatt, de mi indokolja a szénhidrát erős csökkentését (morbid ötletként felmerül bennem, mi lenne, ha baj lenne az epéddel, elő lenne írva a fényevés)? Nem találkoztanm még azzal, hogy a vesebetegeknek ketogén diétát kéne tartaniuk, szerintem nem is kell.

Nem lehetne megkérdezni egy másik orvost? Nem érzem úgy, hogy elég infót kaptál (bár ez gyakori az orvosoknál).

2018. ápr. 10. 14:23
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, túsúlyos vagyok és magas vérnyosmásom is félévig csak 1500 kaloria 60g fehérje most meg olvasom a betegpairomat és odavan irva zsír és cholesterinszegény diéta a másik pairom meg szénhidrált mentes
2018. ápr. 11. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!