Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A sültkrumpliban miért van...

A sültkrumpliban miért van több szénhidrát, mint a főtt krumpliban?

Figyelt kérdés

Tudom, nem épp diétába való étel.

Az étolajban 0 ch van. 100g krumpliban (főve) kb 21 ch van \egy oldal szerint

100g olajban sült krumpliban pedig 28g ch.

Nem értem, hiszen az olajban 0g ch van.

Mi ennek az oka?


2017. jan. 9. 23:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Több vizet ad le sütés közben mint amennyit vízben fővés közben tud. Így egységnyi tömegre "több krumpli jut", sűrűbb, kevesebb benne a víz, ezért 100g-jában több a ch.

Természetesen ugyanannyi krumpliból kisebb tömegű végeredményed lesz ha sült krumplit csinálsz mintha főttet. De ha ránézel is látod, hogy melyik a szárazabb.

2017. jan. 10. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mert kimegy belőle a víz, tehát nem ugyanabban a darab krumpliban nő a ch, hanem fajlagosan 100g sült krumpliban több ch van, mint 100g vízes krumpliban. De én kételkedem a 0ch-s olajban, abból is mehet bele.
2017. jan. 10. 00:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2017. jan. 10. 01:02
 4/4 anonim ***** válasza:
ne a ch-t nezd a sultburiban. annal rosszabb dietaban a transzzsir.
2017. jan. 10. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!