Teljes kiőrlésű rozslisztből ehetetlen lett?
Annyi mondják, hogy fehér lisztet el kel hagyni ez az alapja az egészséges életmódnak. Minden nap reggeltől estig dolgozom + napi 1- 1,5 órát edzek. Hétvégén gondoltam csinálok egy finom pizzát teljes kiőrlésű rozslisztből. Hát sajnos a kuytuskáim ették meg, bár ők sem csorgó nyállal.
Szó szerint ehetetlen volt, íztelen és .....rossz és kész. Én jelen pillanatban soha többé nem vagyok hajlandó ezt enni. Anno próbálkoztam sima teljes kiőrlésű lisztből muffint csinálni, az is detto ehetetlen ízű volt. Borzasztó...
Nem értem mi a baj. Recept alapján néztem ki a recepteket. Most én vagyok béna vagy mindenki úgy eszi ezeket a kajákat, hogy közben hányinger kerülgeti?
Mi a a baj??? :(((
Én pogácsát csináltam teljes kiőrlésű lisztből. Verekedni lehetett volna vele. :D
Úgy vagyok vele, hogy nem szoktam lisztes kaját enni, ha meg egyszer-egyszer eszek, akkor jó az fehér lisztből is. :D
Nem erőltetem, azt ami nem megy, de valszeg, sőt biztos, hogy én vagyok a béna. xD
A finomított meg a teljesn kiörlésü liszt is másként viselkedik, ezért a receptekben nem lehet egyszerüen az egyiket a másikkal helyettesíteni.
Emellett a búzaliszt és a rozsliszt sem helyettesíthetö, nem véletlen, hogy a legtöbb "rozskenyér" csak részben van rozsból, a többi búzaliszt.
Ha feltétlen teljes kiörlésü rozslisztböl akarsz valamit sütni, akkor keress olyan receptet, amit direkt erre találtak ki.
De azt nem várhatod el, hogy az eredeti meg a rozsos hasonlítsanak egymásra, mert egyszerüen másból készültek.
Ez kb olyan, mintha a fasirtot disznóhúsból, vagy csirkemellböl akarnád készíteni - a kettö teljesen másmilyen lesz.
Ha pizzát akarsz enni, akkor szerintem jobban jársz, ha azt hagyományosan készíted, mert akkor jó ízüen meg tudod enni, és inkább olyan helyen használod a rozst, ahol nem szoktad meg a búzát.
Ha már a fogyókúra miatt akarod akkor:
múltkor találtam a neten, de még nem volt időm kipróbálni
Épp ez a baj, hogy a recept kimondottan diétás módon volt leírva, szóval rozslisztből és mindent úgy csináltam ahogy kell. Tízóraira sokszor eszek rozskenyeret, mert péksütit nem akarok a pufirizstől meg az abonettől rosszul vagyok. Fel voltam készülve, hogy más lesz a pizzaíze, de hogy ehetetlen és íztelen lesz arra nem voltam felkészülve.
Kísérletezni akartam, de feladom, maradok a sima fehér lisztnél. Nem célom 1000%-osan tisztán táplálkozni, de jóval kevesebb búzalisztes cukros dolgokat eszem, hétköznap szinte egyáltalán nem és hétvégén szoktam bűnözni néha, de nekem így tökéletes :)
Az a karfiolos cucc finom, persze pizzára egyáltalán nem hasonlít, kis puha valami.
Hmmm, úgy látszik, ízlések és pofonok, illetve lehet, hogy nem a finomsága miatt rakta fel a receptet az, akitől a rozslisztes pizzát láttad. A rozsliszt nagyon megváltoztatja még a kenyeret is, amikor csak 1/4 része az. A rozs ízre és viselkedésre is nagyon más, mint a búza, nem csodálom, ha nem jött be. Sose használnám kizárólagosan (igaz, glutént nem eszem, de a párom visszatért rá és havi 1-2 alkalommal süt kenyeret. rozs is van benne, de csak kevés. a tk tönkölyből mehet sok, az finom, de a rozs más).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!