Sokaig nem ettem edesseget majd a szulinapomon ettem a tortambol. Estere meg ugy ereztem h felfogok robbani. Az izmok a testemen meg az arcomon is teljesen feszitettek, nagyon kellemetlen erzes volt. Miert volt ez?
Ha nem lennének gondjaid az étkezéssel:
- nem éreznéd úgy a szülinapi tortádtól, amiből ettél "valamit", hogy felrobbansz
-ha mégis, akkor az egészség kategóriába tennéd, nem ide
-nem éreznéd magad kellemetlenül evés után
Ez azért is leheg, mert éhezteted magad és elszoktál a szénhidráttól, azért islehet, mert anorexiás vagy (ilyesmi az anorexia egyik tünete), meg azért is, mert lehet, hogy érzékeny vagy valamire (de ezesetben az egészség kategóriába írtad volna a kérdést).
Ha befaltad az egész tortát, akkor megértem, hogy rosszul vagy.
Ha ettél belőle egy szeletet, akkor valami bajod lehet, hogy rosszul lettél tőle.
Az izomfeszülés nekem fura, nekem a szénhidrátmérgezés teljesen más, logikusan az emésztőrendszerem érzi magát rosszul, plusz enervált leszek s a mérgezés szót is azért használom rá, mert arra emlékeztet (nem mintha valaha is ettem volna mérget, de valamiért olyan érzésem van).
Ha az ember elszokik a szénhidráttól, teljesen természetes, hogy egy töményen cukros dolog kikészíti. Van róla egy cikkem, elég részletes :) A fiziológiai inzulinrezisztencia nem játék :) Szerencsétlen sejtek nem veszik fel a hirtelen megjelenő sok vércukrot, mert megszokták, hogy az nem az övék, nem csoda, hogy nem megy minden simán...
Persze nem tudom, a kérdező jelentősen levitte-e a szénhidrátot vagy csak az egyszerű cukrokat iktatta ki. Úgy tűnik, már az is számít.
Sokmindentől el lehet szokni. A gluténtől, a laktóztól, a cukortól... S újra enni ezeket nagyon durva lehet. Hajfájás, görcsök, kinél mi.
Nekem orosz rulett, mert hol jól bírom (csak kicsit lenyom, a szénhidrát mindig azt teszi), hol nem.
Mennyit ettél belőle?
Mármint ha 1 szeletet, és így érzed ezt, akkor ez szerintem pszichés.
Én is ilyen vagyok, nem eszem fehércukrot, barnacukrot se, sem finomított pékárut, magvas/tk termékekből is napi 1-1,5 darabot max (ritka a 2) barnarizst sem, stb.
Na, volt olyan hogy én megettem karácsonykor kb. 10-15 szalont egy nap + még sütit (linzerkarika ilyen) és utána baromi szomjas lettem, sokat ittam, és ha délelőtt ettem estére / ha este ettem, másnapra tökre bedagadtak a lábaim, feszültek.
de ez csak víz. mármint a cukor megköti a vizet szerintem, feltöltődnek az izmai glikogénnel (amik a sütievés előtt nem voltak tele)
ezért ha sok édességet ettél ez előfordulhat
ill. akkor fordulhat még elő ha tortaevés előtt ch dúsan ettél egész nap (pl. reggelire tk kenyér, ebédre barnarizs) + még tortát is ettél, kb. 2-3 szeletet akkor igen előfordulhat én is érezném
pl. ha reggelire tk kenyeret ennél, barnarizst ebédre a csirkéhez, és még tortát is tuti "feldagadna" a lábam
és vizet tartana vissza a szervezetem
de szerintem már alapból a barnarizs + tk kenyértől vizet tart vissza
tudom mi ez az érzés
de ha nem kajáltál ch dúsan tegnap, pl. reggelire volt: tojás + zöldség, ebédre: csirke + sali vagy ilyen és csak 1 db szeletet ettél akkor ez sztem pszichés...
mármint nálam is volt ilyen pszichés jellegű dolog
most hogy érzed magad?
elvileg ha fizikai volt jobb kell hogy legyen mert 1 nap alatt ürülnek az izmokból a glikogének ill. ami vizet megkötött a tested annak is ki kellett már mennie
Helyesbítés: ha én ennék reggelire tk kenyeret + ebédre barnarizst a csirkéhez már alapból tartaná a vizet a szervezetem
és "feldagadna" a lábam
de ez ugye egyénfüggő, hisz én régóta csak zöldséget és gyümit eszem ch-ként (minimális tk kenyér) ezért van
egyszer volt, hogy balcsira lementem osztálytársakkal, ittunk is (az alkohol is szénhidrát!! :D ) + ch dús kajákat ettem és meleg is volt, hát úgy feldagadt a lábam a 3. napra hogy csak na
hazamentem a 4. napon édesanyám el akart cipelni orvoshoz hogy úgy feldagadtak a lábaim / lábfejem, hogy meg kéne mutatni dokinak mert terhesnek tűntem...
mármint a terheseknek dagadnak fel úgy a lábai mint nekem anno 3-4 éve o.O
azóta nagyon ügyelek hogy ne egyek hirtelen nagyon sok ch-t egy nap
mert tudom nekem is feszülnek és feldagadnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!