Én így 2 év szénhidrátszegény életmód után olykor már képes vagyok beérni kevéssel... Nagy motivációm nincs rá, mivel teljesen jó, szénhidrátszegény sütiket készítek (vagy répatortát mazsolával és mézzel, de miért ne ehetnék néha olyat is? :D).
Viszont van, aki nem ismer mértéket. Néha én se, bár ezt többnyire nem a sütikkel játszom el, vannak fontosabb ételeim. Az olyan jobb, ha nem játszik a tűzzel. Semmit sem enni valamiből sokszor egyszerűbb, mint keveset ;)
Mert a süti (főleg a csoki, vagyis a kakaó, de a cukor is) úgy hat mint a "drogok":
a bennük lévő anyagok ún. örömhormon termelők. Jobban érzed magad tőlük -akaratlanul.
Nem véletlen ismerjük a "bánatevőket" és a "stresszevőket":
vigaszként, idegességoldóként folyton eszeget-rágcsál, főleg persze nasikat és nem almát/répát....
(Ez összevág azzal a válaszolóval, aki csak időnként csábul el - akkor, azzal oldja a felhalmozódott feszültséget, h. teleeszi magát "örömmel" aztán bírja ismét. Majd egy idő után újra "fel kell tölteni" magát, és így tovább.)
Próbálj örömforrást találni, a problémákat rendezni és kevesebb édesség is elég lesz. :-)
Emese
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!