Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ma kicsit több lesz a ch mint...

Ma kicsit több lesz a ch mint szokott, meg kéne.1 naptól nem lesz baj, ugye?

Figyelt kérdés
Elfelejtettem,hogy ma nem husi,hal vagy ilyesmi (fehérje) lesz ebédre,hanem gombaragu párolt karfiollal, ami ugye szénhidrát, és reggelire zabkását ettem..:/ ha eszembejut,hogy ez lesz az ebédem ma, akkor tuti valami tojásosat reggelizek,hogy fehérjét vigyek be. De igy most reggelim és az ebédem is tiszta ch...Vacsira tuti valami fehérjét eszek, meg mondjuk ma lesz edzésem.. Nagy probléma ez?
2014. okt. 28. 08:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, a gombaraguban a párolt karfiollal annyira minimális szénhidrát van, hogy még számolni sem kell vele.

100 g gomba=3g CH

100 g karfiol=4g CH

Általánosságban azokat a zöldségeket, amelyeknek 100g-jában 5g-nál kevesebb CH van, nem is kell számolni.

2014. okt. 28. 09:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán értelek... Akármilyen pici zabkását is ettél, eltörpül mellette egy nagy adag gombaragu és karfiol szénhidráttartalma... A karfiol nettó szénhidráttartalmát én 2.8g-nak találtam 100g-ban, még ketogén diétában is elég rendes mennyiséget ehet belőle az ember.

Nem is az a gond, hogy az ebéded "tiszta ch", ami nem igaz, mert fehérje is van benne, nem sok, de ez a szénhidrátra is igaz... Hanem hogy ha tényleg tisztán etted őket, akkor eléggé koplalósan kezdted és folytattad a napot. Egy kiló karfiol és gomba nehezen tesz ki egy étkezést s könnyen lehet, hogy nem is ettél ennyit.

De ha vacsorára pótolod a fehérjét és a kalóriát, akkor nem aggódnék különösebben, bár én is a kiegyensúlyozottságot szeretem, de túlzásba azért nem kell esni, nem vagyunk cukorból, teljesen normális eme bolygó élővilága számára, hogy nem mindig tökéletes és egyenletes eloszlásban érkezik az étel.

Tényleg érdekel, mennyi szénhidrátot vittél be s miért aggódsz...

2014. okt. 28. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:

#1: 5g/100g nem kevés, nyilván számolni kell vele, ha az ember igazán szénhidrátszegény diétán él. Az 1 g-osakkal is.

De ha csak szolidan szénhidrátszegény, akkor se mindegy, hogy számolunk-e 20-50g ch-t vagy sem.

Aki sormintának eszik zöldséget s nem szigorú a limitje, az persze hanyagolhatja.

2014. okt. 28. 14:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Reggelire 45g zabkását ettem (vízzel kifőzve) és raktam bele 1tk fahéjat és 3tk nyírfacukrot. Ebédre kb. 300g párolt karfiol mellé ettem kb 5ek gombaragut (gomba nem sok volt benne,inkább a mártás volt sok,ami csak zöldségekből volt,meg egy kis zsirból) Vacsira szerintem húslevest eszek,vagy tojásrántottát.
2014. okt. 28. 14:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is különösebbképpen a ch bevitel miatt kérdeztem,csak ugye így kevesebb fehérjét viszek be ma,és az nem túl jó.
2014. okt. 28. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha csak egyetlen napról van szó, akkor még a kevés fehérje se gond. Ha egy napig nem eszel, akkor is működsz tovább, s elég hosszasan kell rosszul étkezned, hogy komoly kárt tegyél magadban. Hosszútávon persze figyelj a fehérjére, én is roppant fontosnak tartom, de egy fehérjeszegényebb nap belefér, majd holnap jobban ügyelsz rá :) Mivel eszel húst, ez nem is nehéz. Nekem most zöldségből és olajos magokból/maglisztből kell összehoznom a fehérjebevitelem zömét, mert most épp tojáshiány van itthon.. :D Mindezt kalóriadeficittel és kifejezetten szénhidrátszegényen.

Néha vacsora előtt összeszámolom a napomat s még korrigálok, ha kevés a fehérje, vannak erre a célra kalóriaszegény és fehérjedús ételeim.

2014. okt. 28. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!