Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Hol lehet vásárolni szénhidrát...

Aqarina kérdése:

Hol lehet vásárolni szénhidrát csökkentett élelmiszereket?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy milyen boltokban, bevásárlóközpontokban? Ami kis hazánkban könnyen elérhető. Én vidéki vagyok és hirtelen nem tudom mit merre keressek. pl.: jó dolog lenne beszerezni alacsony szénhidráttartalmú lisztet, kenyeret. Teljeskiőrlésű termékeket fogyasztok, azzal is főzök, de alacsonyabb szénhidráton szeretném tartani az étrendem. Segítségeteket és tapasztalataitokat előre is köszönöm !

2014. szept. 10. 08:48
 1/7 anonim ***** válasza:

Hipermarketekben biztosan lehet, de pl. én tegnap a CBA-ban láttam csökkentett szénhidráttartalmú kenyereket.

Csak épp ezek a termékek tele vannak mindenféle adalékanyagokkal. Egészségesen csökkenteni a szénhidrátbeviteledet úgy tudod, ha a hagyományos köreteket zöldségekre cseréled.

2014. szept. 10. 08:53
 2/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Gyógynövény boltokban/fitotékákban lehet kapni szénhidrát csökkentett liszteket, nem biztos, hogy tele vannak adalékkal, meg kell nézni az összetevőjüket, vannak köztük jó minőségűek (pl. Szoó Judit lisztjei) Szénhidrát csökkentett péksütemények/kenyerek vannak a Lipóti pékségben, nézz utána, hogy a környékeden van-e ilyen, van honlapjuk, minden termékük fenn van, korrekt összetevőlistával. És a Sparban is kapható újabban csökkentett szénhidráttartalmú sajtos rúd, kakaós csiga és azt hiszem valami meggyes tészta is.
2014. szept. 10. 09:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nagyon gyors voltál. Úgy érzékelem, hogy te is szoktad akkor figyelni miben mi van. Az megvan végülis burgonyapüré helyett karfiolpürét szoktam ilyesmi. Sajnos egy kis faluban élek és a legközelebbi város sem valami nagy és nagyon gyér a választék boltok terén. Arra is gondoltam, hogy szoktam sütni kenyeret teljeskiőrlésű lisztekből és ha tudok venni szénhidrát csökkentett lisztet, keverve esetleg sütök kifliket meg zsömlét.
2014. szept. 10. 09:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Olajos magokat, magliszteket is használhatsz. Nekem ketogénben a szénhidrátmennyiségem főleg zöldségre kell, úgyhogy a kenyereimnek, sütijeimnek (amiket nem tudok elhagyni, az étrendem túl korlátozott ahhoz) extrém szénhidrátszegényeknek kell lenniük, mondjuk 100 kalóriánként 1 gramm... Na erre jók az olajos magvak :)

Gondolom, keverni is lehet a két irányt, az enyémet és a Tiedet, elvégre amikor rizs- vagy zabliszttel kevertem a szezámot, az is jó lett.

A kizárólag olajos magvas, maglisztes verziók nem kenyérszerűek, ezen sokat segítenek a keményítődús, úgyhogy nagyobb szénhidráttartalmú hozzávalók. Engem nem érdekel, hogy kenyérszerű-e, csak finom legyen és laktató. S alacsony szénhidráttartalmú.

2014. szept. 10. 16:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Az még kimaradt, hogy weben biztosan tudsz rendelni speciális liszteket. Én még a falvaktól is messze lakom, hosszú földút végén a hegyen, de azért a rendelt olcsó olajos magjaimat, maglisztjeimet, édesítőimet ingyen kihozzák :) Ha megfelelő helyen s nagy értékben rendelek, de az nem gond, 10-15 ezer forint a remekül elálló alapélelmiszereimre nem sok.
2014. szept. 10. 16:09
 6/7 Andizsuzsi ***** válasza:

Mielőtt felmerülne a gyanú, semmi érdekem nem fűződik a reklámozáshoz, egyszerűen nekem bejött.

[link]

2014. szept. 10. 16:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! Hálás vagyok érte, hogy megosztjátok tapasztalatitokat. Már ki is nézegettem magamnak hogy miket is szeretnék itthonra :D Még egyszer nagyon köszönöm !!!
2014. szept. 11. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!