Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Kezdésnek jó lesz így?

Kezdésnek jó lesz így?

Figyelt kérdés
Ha csökkentett szénhidráttartalmú ételeket, kenyereket, süteményeket eszem, nagyon minimális napi cukormennyiséggel. Emellett igyekszem odafigyelni, hogy inkább az egészségesebb ételeket egyem, minél kevesebb kenyeret. A kalóriát nem számolom. Próbaképp számolgattam 1-2 hétig és jellemzően benne vagyok a keretben. Elkezdtem túrázni és kocogni, kalóriát égetni. Hosszabb távon ezzel tudok súlyt tartani vagy nagyon minimális mértékben fogásnak indulni?
2021. dec. 20. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Ha benne vagy a keretben akkor ez így elég jó. Mindenkinek más válik be, ha a te testednek a szénhidrátszegény akkor étkezz úgy. Tk kenyeret nyugodtan lehet

Amire nagyon figyelj szénhidratvsökkentés mellett hogy a zöldségek és gyümölcsök (vitamin) és a rostbevitel (tk pékáru, koles, bulgur, babfelek stb) is rendben legyen.

Illetve minden étkezésedben legyen fehérjeforras mert szenhidrátcsökkentés mellett könnyű csak zsírt enni és el is felejti az ember hogy a fehérjét is pótolni kell.

2021. dec. 20. 11:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Viszonylag sok tojást eszek, kedvelem a csirkéből készült ételeket, a gyümölcsöt és a zöldséget is. Azt hiszem a vasamon kívül minden rendben van. Arra pedig céklát, májat eszem és étrendkiegészítőt szedek.
2021. dec. 20. 11:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Tegnap például kocsonyát reggeliztem és uzsonnáztam kenyér nélkül (a kettő együtt volt egy tányér). Szerintem abban sem lehet sok rossz dolog, igazából csak húsleves.
2021. dec. 20. 11:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A zöldségnél figyelj, hogy legyen meg a napi fél kiló, a többi iké így.
2021. dec. 20. 13:40
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Azt irod csökkentett CH tartalmú ételeket eszel aztán meg megemlíted a zöldségeket meg a gyümölcsöket. Akkor most mire vonatkozik az hogy CH csökkentett?
2021. dec. 20. 14:55
 6/9 A kérdező kommentje:

Ha belefér a keretembe, akkor miért ne ehetnék természetes, egészséges dolgokat? A vitaminra szükségem van és inkább eszem egy almát, mint két lekvaros kenyeret.

Ha eszem kenyeret vagy tésztát, akkor esetleg valami szénhidrátcsökkentett terméket eszem. Illetve cukros süteményeket, joghurtokat sem eszem. A fruktóz természetes és szerintem nem egy almán vagy egy cukkinin fog múlni az elhízásom.

2021. dec. 20. 14:59
 7/9 anonim ***** válasza:
51%

Félreértettél, én nem írtam hogy ne egyed a gyümölcsöt meg a zöldségeket, sőt. Inkább arra bátorítalak hogy minél többet ezekből, mivel az ember alap eledele a gyümölcs.

Csak megkérdeztem hogy mire vonatkozik a CH csökkentett kifejezés.

Viszont azt tudnod kell hogy az ilyen sütik meg pékárúk nagyon sok adalékanyaggal vannak dúsítva hogy olyanok legyenek mint a normális. Nem lenne jobb a kenyérből a teljes kiörlésű de mértékkel? Ebben benne van az egész búzaszem az ásványi anyagokkal, vitaminokkal, rosttal. Én inkább ezt ajánlanám.

2021. dec. 20. 15:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Korábbi diétámban úgy ettem és tudom, hogy mennyire jótékony hatással van például az emésztésre. Nem zárkózom el tőle, mert ha úgy van, hogy mások is esznek a főztömből, akkor nem kétféle tésztát csinálok, hanem csak tk. tésztát. Szóval nem zavar igazából. A tészta és a kenyér is például csak azért ch-, mert különféle rostkeverékekből állnak és szerencsére két sorba belefért az összetevők listája, szóval ezek szerintem nem károsak.i
2021. dec. 20. 15:17
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyen szénhidrát csökkentett termékekkel az a baj, hogy annyival több bennük a zsír, hogy ugyanannyi vagy sokszor magasabb a kcal tartalmuk, mint az eredeti terméknek, tehát még hátráltatják is a fogyást.
2021. dec. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!