Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Hogyan tudom kiszámolni, hogy...

Hogyan tudom kiszámolni, hogy egy általam kotyvasztott sütinek mennyi a végén a chja?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Teljesen belezavarodtam, most kezdek számolós életmódot. Annyit javasolt az orvosom, hogy CH szegény étrend, tk liszt, lassú ch. PCO miatt.

Első körben a cukrot irtottam ki, szinte semmibe nem teszek.

Utána a lisztet váltottam teljeskiőrlésűre, ez is megy.

Most a napi 5 étkezés/160g ch van terítéken.

Sütni viszont nagyon szeretek, és mértékkel ennék csak, de szeretném számolni.

A cukrot, krémet, lisztet hogyan tudom kiszámolni, hogy a végterméket tudjam mérni?

Köszönöm és bocsi, ha buta kérdés

2020. aug. 5. 09:10
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Számold össze, hogy annak, ami belemegy, mennyi a ch és kcal tartalma. Aztán ha elkészült (kisült), mérd le a teljes adag sütit súlyra, így meglesz, hogy az egészben mennyi van, ez alapján pedig már ki tudod mérni, hogy adott súlyú szeletben mennyi van.
2020. aug. 5. 09:16
 2/9 A kérdező kommentje:

Most teljesen random számokkal írom.

Tehát akkor ha 50 deka liszt mondjuk 500g ch

50 deka cukor 250 g ch

és a puding felfőzve 50 deka, 250 g ch, akkor tulajdonképpen 150 dekámban van 1000 gram ch?

Ebből egy szelet mondjuk 15 deka, és akkor az 100g ch?

2020. aug. 5. 09:25
 3/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem egészen. Sütés közben veszít valamennyi vizet a tészta, így kisebb lehet az összsúlya, mint a hozzávalóké nyersen, ezért javasoltam, hogy a nyers alapanyagok ch tartalmát mérd ki, aztán a készterméket mérd le súlyra.

Tehát a te példádnál maradva:

500 gr liszt -> 500 gr ch

500 gr cukor -> 250 gr ch

500 gr puding -> 250 gr ch

Akkor az nyerssúlyban 1500 gr -> 1000 gr ch, de megsütve mondjuk lehet 1200 gramm lesz csak, és akkor úgy kell számolnod, hogy

1200 gr késztermék -> 1000 g ch, és egy szelet pedig mondjuk

120 gr -> 100 g ch

2020. aug. 5. 09:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!
2020. aug. 5. 09:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Kalóriabázis.

Fellehet vinni recepteket is.

Minden alapanyagot felírsz mennyiségileg. Adagra/100g-ra kiszámít mindent.

2020. aug. 5. 09:58
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
En ugy szoktam h az osszes összetevő ch tartalmat kiszamolom, összeadom (pl. 500g liszt+100g cukor, stb.) Ha elkeszult a suti, felszeletelem egyforma szeletekre. Ha kijön pl. 20 szelet, a teljes ch-t elosztom 20-szal, igy megkapom 1 szelet süti ch tartalmát.
2020. aug. 5. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is a kalóriabázist ajánlom.

Nyersen leméred az alapanyagokat, felviszed a bázisba.

Ekkor kiadja, hogy mennyi a súlya, aztán megsütöd ugye itt állt vizet veszít szóval ha kész azt is leméred és kivonod a a nyers súlyából a kész súlyt.

Majd ezt - előjellel elpárolgásként be tudod írni a bázisba így ő grammra pontosan kiszámolja neked a makrókat meg a kalóriát.

Igazából azzal, hogy vizet veszít ugye kalóriában ugyanannyi fog maradni csak változni fog a 100grammra való értéke ezért jó a kalóriabázis mert te csak beírsz mindent ő meg kiszámolja neked. :)

2020. aug. 5. 12:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Egyébként szerintem a cukrot helyettesítsd valamilyen édesítővel sok cht megspórolhatsz rajta.
2020. aug. 5. 12:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Yazio app sokkal jobb, mint a kaloriabazis, en azt ajánlom
2020. aug. 5. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!