Low carb oké de hogyan? Sokat olvastam róla de konkrét dolgot nem ír! Akkor a kalóriátval ne foglalkozzak?
Egyél: hús, hal, tojás, föld felett növekvő zöldségek és természetes zsírok (például vaj).
Kerülje: Cukor- és keményítőtartalmú élelmiszerek (például kenyér, tészta, rizs, bab és burgonya).
Enni, amikor éhes, és hagyja abba, amikor elégedett. Lehet, hogy ilyen egyszerű. Nem kell kalóriát számolnia vagy mérlegelnie az ételt.11 Nem kell alacsony zsírtartalmú termékekre.12
A kaloriaval mindig foglalkozni kell.
ha tobb kcalt fogyasztasz, mint amit a szervezeted felhasznal, akkor hízol, ha kevesebbet akkor fogysz. Ez arany szabaly.
ninden mas, az hogy ezt most low carbbal, high carbbal,ketogennel, paleoval, vegansaggal, harcosok etrendjevel, testepitos csirke rizs brokkolival, kenyerrel vagy kenyer nelkul oldod meg, ez mind mind a mese resze... amire brandat lehet epiteni es megelni belole...
de a lenyeg mindig az marad, ha tobbet eszel mint szukseged van,akkor bizony hizni fogsz... es forditva.
Nem _feltétlenül_ kell a kalóriával foglalkozni, mert sok ember, ha a szénhidrátbevitelt korlátozza, akkor ezzel automatikusan korlátozza a kalóriabevitelt is. Hiszen a leghízlalóbb kísértéseket, a cukros üdítőket és a süteményeket (=cukros zsír) kizárta. Továbbá az alacsony szénhidrátbevitel alacsony inzulinszintet okoz, ami segíti a fogyást (ugyanannyi kalóriabevitel mellett többet fogysz).
De van, aki alacsony szénhidrátbevitel mellett is képes annyi kaját betolni, hogy nem fogy vagy hízik. Nekik kell számolni (és értelmesen korlátozni) a kalóriát.
Mielott nagyon belemelyedsz a lowcarb-ba...
meg elhiszed hogy alacsony inzulin kell es egybol fogysz...
kerlek nezd ezt meg es gondolkodj el rajta:
Nagyon "meggyőzően" beszél a bácsi, szép "tudományos" érveket hoz - csak azt felejti el, hogy a többletkalóriát a szervezet zsírként rakja el. Akkor is, ha szénhidrát, és akkor is, ha zsír formájában érkezett. Az inzulin egyik feladata az, hogy kinyissa az ajtót a sejteken és bemehessen a cukor. A másik feladata az, hogy jelezze a sejteknek, sok az elérhető cukor, és raktározzák el - vagyis alakítsák zsírrá. Az előbbi funkció létfontosságú - ezért kell az 1-es típusú cukorbetegeknek az inzulint pótolni. Az utóbbinak meg ha nem várható éhínség, annyira nem örülünk. Egészséges emberben nem fog lemenni az inzulinszint 0-ra, ezért az előbbi feladatot mindig el fogja tudni látni, de alacsony inzulinszint mellett a zsírképződés lelassul.
Egy csak zöldség-gyümölcs diétával persze lehet fogyni, mert a sok rost miatt nem leszel képes annyit enni, akárhogy próbálod. Plusz a süteményeket is letiltottad, hiszen zsírosak. A mellékhatásokkal meg ne foglalkozzunk - vagy mik is azok a zsírban oldódó vitaminok?
Én 100% növényevő vagyok, nem írom le hogy vegan, mert nem tarzom magam annak, minden gond nélkül viszek be annyi kaloriát amivel jelenleg tömeget növelek.
én nem ajánlgatom a vegaságot, egyen amit akar, csak a lowcarb faxságot felejtsék már el az emberek... a szénhidrát az elsődleges tápanyag... a zsírt hogyan is képes a szervezet felhasználni? Hát úgy hogy glükoneogenezissel szénhidráttá alakízja... alowcarbbal megerőszakolod a testedet... elveszed az elsődleges táplálékot, többet viszel be zsírból és adsz egy +feladatot...
+ ezek szerint nem értetted a bácsit. Nem zsìrosodásról beszélt, hanem izomsejten belüli zsírról.
Ha egyéni igényeknek megfelelően jól vannak beàllítva a makrók , nem szükséges kalóriàkkal foglalkozni. Én nem szàmolom, nem korlàtozom. Az egészben nem hiszek.
Lowcarb, emelt fehérje és zsír alap, nekem bejött. Jobban mint bàrmiféle kalóriakorlàtozás. Nem mindenkinek jó a szénhidràtcentrikus tàplàlkozàs. Ki kell tapasztalni. Nem vagyunk egyformàk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!