Meal prep. Ki hogyan csinálja?
Teljesen félreérted a rendszert!
Ez annyit jelent, hogy ha bármit is fözöl, nem egy adagot készítesz el, hanem három-négyszereset, egyet megesezl , a többit meg vagy lefagyasztod, vagy konzervet csinálsz belöle és elteszed máskorra.
Így kis idö után mindig van tartalékban sokféle kész kaja, amit csak elö kell venni és ah már müködik a rendszer, akkor elég hetente egy vagy két nap fözni - akkor többfélét -, máskor meg csak enni kell.
Arról egyáltalán nincs szó - és szerintem eszébe sem jut épeszü embernek -, hogy egyfajta ételt eszel egész héten, hanem minden nap más valamit, azok közül, amiket elökészítettél.
Természetesen valamikor be kell vásárolni alapanyagokat, de ezt mindenképpen meg kell tenni, csak idöt és energiát takarítasz meg a heti egy bevásárlással, mintha minden nap mennél boltba meg minden nap fözöcskéznél.
Még a videókban is variálnak. Pl minden napra más köret. Olyat is láttam ami kétféle hússal készült, egyik nap sertés, másik nap csirke stb.
Amúgy miért baj 3-4 napig hasonlót enni? Én ezt meal prep nélkül is csinálom ha pl túl sok lett a paradicsomos káposzta vagy hús leves. 1 hét alatt semmit se lehet megutálni.
Vagy csináld úgy mint a japánok. Tele a fagyó mindenféle előre összeállított húsokkal, húsgombócokkal, aztán reggel fél óra alatt gyorsan kisütik, párolnak rizst, egy kis savanyú vagy egyéb és fél óra alatt kész is.
Nekem az, hogy mindent lefagyasztanak, nem szimpi, nem sok olyan főtt étel van, amit fagyasztás-kiengedés után is szívesen megeszek. A fagyasztóm is sokszor tele van alapanyagokkal (zöldségek, halfilé, húsok).
Én inkább egyszerű ételeket főzök, van, hogy pár napig ugyanazt a levest, vagy levesalapot eszem. Pl. főzök egy húslevest, aztán a sima levéből később készítek valamilyen zöldségkrémlevest (pl. brokkoli, zeller, karfiol). Vagy sült/párolt húst, pörköltet eszek pár napig ebédre, de mindig aznap készült friss körettel (párolt zöldségek, saláták, édesburgonya, sütőtök, főzelékek). Ha nincs túl sok időm főzésre, halat, tojást vagy májat sütök, hozzá mirelit zöldségeket, néha egy kis rizst párolok, vagy nyers zöldségekkel eszem.
Az az igazság, hogy vasárnap se tudok 6-8 órát szánni főzőcskézésre, max. 2-3 óra alatt összedobok egy ebédet a családnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!