Ha így készítem a kókusz tejet, akkor is marad őrlemény a végén?
Ha nem szűröd le, nem marad, de nem lesz igazán jó a kókusztej. Mondom ezt úgy, hogy egészen selymes kókuszvajam sosem volt, de a kókusztej akkor is más összetételű, mint a kókuszreszelék s ezt érzi az ember.
Kétféle kókusztejem van, vajat macerás csinálni, az nincs a képben s valószínűleg be is kavarna a szűrésbe, ami pedig kell.
Az egyik normál reszelékből van, a tej selymes lesz, a maradvány persze durva, hisz az a reszelék maga és elég sok.
A másik darált kókuszreszelékkel készül, a reszelék mennyisége durván fele és selymesebb is, sütibe, édességbe sokszor jobb. Viszont a szűrés macerásabb, sokszor átszűröm s persze így is "poros" lesz.
Ez utóbbi tejet ételekbe használom, amik eleve szilárdak, nem tűnik fel, hogy nem selymes a tej. S örülök, hogy feleannyi maradvány van, mert azért akármennyit nem tudok elhasználni, tejből pedig bizonyára sokat meg tudnék inni (évek óta alig iszom, mert mindig elmegy másra).
Az első tej van ivásra és folyadékokhoz alapanyagként.
Mindkét fajta maradványt elhasználom jó ételekbe, csak akármennyi sütit még a párom sem tud enni (bár szó se róla, igyekszik).
Úgyhogy literszámra nem készítek kókusztejet, persze nem is kell.
A tejkészítő gépek hatékonyabbak, csak nem ismerem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!