Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogyan kezdjek neki a diétának...

Hogyan kezdjek neki a diétának? Milyen alapélelmiszereket szerezzek be, mire kell figyelnem nagyon? Illetve, tapasztalatok szerint mennyire hatékony?

Figyelt kérdés
A hatékonyság alatt azt értem, hogy pl. egy hónap alatt kisebb súlyfelesleg esetén mennyi adható le. Előre is köszönöm a válaszokat! :)
2015. okt. 13. 00:34
 1/7 anonim ***** válasza:
17%
Csirke mell rizs/gersli valami zöldség (brokkoli zöldbab cèkla répa)
2015. okt. 13. 06:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Ja 4 kg ment le 1 hónap alatt izomzatom is fejlödőtt közbe
2015. okt. 13. 06:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Sokféle zöldség, valami jó kis fehérjeforrás, lehetőleg állati (én jóféle házi tojást használok, mert az ízlésembe s életmódomba ez illik), persze ez is lehet változatos...

Merőben attól függ, milyen diétát követsz, de a zöldség a zerocarbon kívül mindegyikben jó s fehérjét is mindenkinek ennie kell.

Energiaforrásnak valami lassabb felszívódású szénhidrát vagy zsír, választás kérdése (persze tipikusan mindkettő van, de előnyösebb, ha az egyik a fő energiaforrás. legalábbis ezt mondják. nem mindenki tudja megoldani ezt). Van, aki már a fehérjeforrással bevisz egy csomó zsírt (a tojás már csak ilyen, de a sajt és a zsíros húsok is). De minimális zsír mindenkinek kell, napi 30-40g körül.

2015. okt. 13. 16:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Paleo diéta lényege, az hogy gabona, tej és cukormentesen táplálkozol, amennyire csak tudod kerülöd a feldolgozott élelmiszereket. Ami tiltott:

- gabonák (búza, árpa, rozs, köles, kukorica... stb)

- hüvelyesek (borsó, bab, lencse...)

- szója

- cukor és mesterséges édesítők, mint aszpartám,ciklamát, szukralóz stb

- tej és tejtermékek (tejföl, joghurt, a legtöbb sajt.)

A paleónak is van több ága, van szigorúbb, van engedékenyebb. Van, pl. a keto, ami enged némi rizst és zöldbabot, más irányzatok engednek egy kevés kemény sajtot és vajat.

Érdemes Szendi Gábor weblapján kutakodni, nagyon sok hasznos információt találsz rajta.

Én lassan 2 éve csinálom, hol keményebben, hol lazábban, de egyet mondhatok, hogy hatásos. Fogytam 22 kg-t 8 hónap alatt, különösebb erőfeszítéseket nem tettem, energikusabbnak és egészségesebbnek érzem magam és még a mensim is helyreállt. Az átállást megkönnyíti, hogy maglisztekből lehet finom és egészséges sütiket, kenyereket sütni, de ezt nem szabad túlzásba vinni és persze sosem lesz teljesen ugyanolyan egy maglisztkeverékből sütött kenyér, mint az, amit búzalisztből élesztővel készítenek. Én 5-6 hét után meguntam a maglisztekből a sütögetést, már csak nagyon ritkán szoktam, mert egyáltalán nem hiányzik sem a kenyér, sem a süti. Csokit, jó minőségű 80% kakaó tartalmút néha lehet enni, 1-2 kockát, ha valaki nagyon vágyik az édességre. Fb-n van egy jó kis csoport, az én élhető palóm néven, szívesen látnak minden kezdő paleóst, rengeteg jó recept van, tanácsokat lehet kérni, beszélgetni másokkal stb.

2015. okt. 14. 14:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor hatásos, ha kevesebbet eszel, bár ez más étrendeknél is így szokott lenni. Én 25 kg feleslegnél sem tudtam fogyni vele (olyan kevés evés mellett, amennyit csak bírtam, ami nálam elég sok. éhes voltam, no), amíg nem vittem le a szénhidrátbevitelemet, de az utolsó kilókhoz már a ketogén és pár egyéb hasznos trükk is kevés. Nem mindenki fogy ugyanolyan könnyen, viszont az is valami, ha egy étrend segít valamit ebben. De a fogyáshoz nem elég a jó étrend.
2015. okt. 14. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:

Jo etrenddel nagyjabol egeszseges lesz a test. Tehat a testsuly-testzsir is.

Most az egy masik dolog, hogy a paleo nem egyseges ahogyan az emberek teste sem teljesen egyforma, igy el lehet cseszerinteni hormonalis dolgokat direkt egeszsegesnek tartott etrenddel is

2015. okt. 18. 10:21
 7/7 anonim ***** válasza:

tojás,hús,zöldségek. Ha szereted,gyümölcs is ehet kiegészitésképp.

Szerintem ne egyik napról a másikra hagyj el mindent ,mert szinte biztos a kudarcélmény/hiányérzet és a végén feladod az egészet..

Amit mindneképp kerülj az a lisztes cuccok,tejes,cukros nasik,sütik ,joghurtok .. ha ezt megszoktad elhagyhatod a többit is,ami nem tetszik a szervezetednek

2016. febr. 8. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!