Ez így igaz lenne szerintetek?
Figyelt kérdés
A puffasztott rizs kapcsán merült fel bennem ez a kérdés. Ami ugye úgy készül, hogy részben vagy egészben a teljes gabonaszemet tartalmazza. És ugye a káros anyagok pont a héjában vannak. Akkor már nem jobb a sima búzalisztből készült pászka? Én napi 20 dkg puffasztott rizst szoktam enni, szeretem az ízét. Mi a véleményetek?2014. aug. 13. 16:55
2/4 A kérdező kommentje:
Mivel a barnarizsről lehántolják a külső réteget a fehér rizshez így igen, van. De ha úgy jobban tetszik rizskorpának is nevezhetjük. És elvileg abban vannak a szervezetünkre káros lektinek, stb.
2014. aug. 13. 17:16
3/4 anonim válasza:
Mi van? Ha a rizs héjában vannak a káros anyagok, akkor inkább együnk glutént? Nem tudom követni a logikádat...
4/4 anonim válasza:
Megmondom őszintén én sem értem a logikád.
A rizsben nem csak a héj a rossz, hanem úgy ahogy van.
Baromi magas a glikémiás indexe. Nagyon tudok derülni, mikor valaki fogyókúra miatt puffasztott rizst eszik arra gondolva, hogy az jó fogyókúrához(most nem rád gondolok)...
A puffasztott rizsnek brutál glikémiás indexe van, lényegtelen hogy mi történt a héjjal...nem csak az rossz a rizsben. Eleve minden puffasztott étel nagyon rossz. Tápértéke nulla.
"Akkor már nem jobb a sima búzalisztből készült pászka?"
????????? A búzalisztből készült minden termék úgy rossz, ahogy van. Azzal van a legnagyobb gáz!!!!
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!