Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A zsírtól nem fogok méginkább...

A zsírtól nem fogok méginkább hízni?

Figyelt kérdés
Ugyebár mindent kizártam amit ilyenkor nem lehet enni. mégis aggaszt ha pl csirke combot vagy szárnyat eszek, akkor a benne lévő zsír vagy amibe elkészítem nem fog fogni rajtam? akadályozhatja a fogyást. szénhidrátot nagyon keveset eszek, csak ami a zöldségbe van leginkább
2014. aug. 6. 21:14
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
A feherhusban nincs zsír csak amiben kisutod
2014. aug. 6. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:

Attól, hogy nincs rajta vastag szalonna, még a csirkén is van zsír. A mellben ugyan minimális, de a combban kb. 5%.

DE ez nem baj. A zsírbevitel fontos, főleg ha kevés szénhidrátot eszel. A kalóriát valamiből be kell vinni. A fehérje nem fedezi, tehát a maradékot szénhidrátból és zsírból kell bevinned. Ezek aránya valószínűleg személyenként is változó, hogy kinek mi válik be. Alapvetően a szénhidráttól híznak el az emberek, és nem a zsírtól. Eheted nyugodtan a csirkecombot. Ha idővel mégis lelassulna a fogyás, válts át mellre. De ha kevés szénhidrátot eszel, akkor erre valószínűleg nem is lesz szükség.

2014. aug. 6. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Nagy biokémiks mondta, hogy a zsírok a szénhidrátok tüzében égnek el. Ez lefordítva azt jelenti, hogy nem a zsír hizlal, hanem a szénhidrát. Egyébként is a zsíranyagcsere még nem teljesen felfedezett terület.
2014. aug. 6. 21:35
 4/11 anonim ***** válasza:
Az a kevés zsír nem fog akadályozni.
2014. aug. 6. 21:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Annyi zsiradékot, ami pl. a husikban van, nem csak lehet, hanem KELL is enni, mert az is az alapvető táplálkozás része, anélkül nem lehet egészségesen élni, szükséges a megfelelő anyagcseréhez.
2014. aug. 6. 22:28
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:
És arról se feledkezzünk meg, hogy a zsírban oldódó vitaminok csak zsírban oldódnak, vagyis ha valaki zsírmentesen táplálkozik, komoly hiánybetegségek léphetnek fel.
2014. aug. 7. 09:28
 7/11 Mi közöd Tőle ***** válasza:
A nyugati ember a szénhidrát fogyasztástól hízik el. Túlzott zsírfogyasztást azért eléggé nehéz kivitelezni. Nem a csirkehúsban lévő pár gramm zsírtól fogsz hízni. Zsírt enni kell, te pedig még keveset is eszel ebből. Egyáltalán nem hizlal.
2014. aug. 7. 10:19
 8/11 anonim ***** válasza:
Én kb. egy hete kezdtem a paleozást, elég sok állati zsíradékot ettem ezalatt, és már így is lekúszóban van 1 kiló.
2014. aug. 7. 11:29
 9/11 anonim ***** válasza:

A többiek már leírták a tényeket, maximum személyes tapasztalatot mondhatok, ja és azt, hogy a nagyon zsíros, szénhidrátszegény táplálkozás kifejezetten fogyókúrás, már ha nem eszik rengeteget az ember.

Mindig sok zsírt ettem, de az életmódváltásom óta (egészségesebb és karcsúbb akarok lenni) még sokkal többet. Valamivel pótolni kell a kieső szénhidrát kalóriatartalmát s nekem remekül esik a zsíros táplálkozás. A kalóriabevitelem nagyobb része zsírból jön. Így fogytam le a feleslegem felét, elég lazán, hedonistán, jóllakottan. A zsír engem elég jól laktat, ami örvendetes, mert a szénhidrát akadályozza a fogyásomat, túl sok nem is esik belőle jól, húst pedig nem szoktam enni. Paleón belül csak igen zsírosan tudok enni, nincs más opcióm. Szerencsére ez a fajta táplálkozás nagyon kellemes számomra, egyértelműen megérte az életmódváltás még hedonista szempontból is.

2014. aug. 7. 16:45
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves 9-es válaszoló! Leírnál pár példát az ételekből, amiket eszel? Nem tudom elképzelni a hús nélküli, extra zsíros étrendet! :)
2014. aug. 7. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!