Mi a véleményetek a rizsről?
A barna rizst azt 2x annyi ideig kell főzni és nehezebben emészthető, erre már rájöttem. Nem szeretem. A fehér rizs az hamar felnyomja a vércukor szintet viszont szénhidrát forrásnak jó.
Szeretem a rizst de csak zöldséggel és hússal mert ezek meggátolják a gyors felszívódását. Egyébként nem véletlen hogy a testépítők alap kajája sok esetben mert energiával látja el az izmokat. Gyakorlatilag 70%-ban szénhidrát, könnyű elkészíteni és számolni vele ha tömegnövelés ha szálkásítás a cél. Én ha veszek mindig Magyarországon termeltet vásárolok. Nem fontos a bio minősítésű szerintem, vagyis nekem nem.
Van 500-600 ft-ért a spárban a riceland barna rizs. Kb. 1 óra alatt kész, ehető, megfő, nem kemény.
A barna rizs annyiban különbözik a fehér rizstől, hogy nem esett át annyi feldolgozáson mint a fehér. Ezáltal több tápanyagot, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz.
Amúgy meg a barna rizs minden szempontból sokkal jobb.
De ehetsz mondjuk hajdinát is, bulgurt, quinoát stb.
2. ez hülyeség. Nézz utána az antinutrienseknek (ez esetben a phytate-oknak. Ezek minden magban megtalálhatók, így a rizsben is, de főleg a külső rétegekben, tehát a barna rizsben hiába van több vitamin és ásványi anyag, úgysem hasznosul emiatt. Sőt a többi étel ásványi anyagait is megkötheti.
Olvass, tanulj!
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!