Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A magliszt egyenlő magőrlemény?

A magliszt egyenlő magőrlemény?

Figyelt kérdés
2014. márc. 20. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
~zsírtalanított magőrlemény inkább
2014. márc. 20. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

És magliszt helyett lehet használni magőrleményt?

Vagy hogyan zsírtalanítsam otthoni körlmények között? Olyan helyen élek, ahol nem kapni maglisztet.

2014. márc. 21. 04:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Paleó sütit, pitát, cipót szeretnék sütni, de többnyire mindegyik receptbe magliszt kell.
2014. márc. 21. 04:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Próba szerencse.


Két dolog miatt magliszt a magliszt. Egyrészt mert olajos magoknak is magas lehet az omega6 zsírsav tartalma, ez nem kell. Másik eset, hogy értékes az olaj, azt eladják drágán és a préselési maradvány, az eddig értéktelen állattakarmányozásra használt cucc lett a ma felkapott és túlárazott magliszt.


Próbáld meg sima darált magokkal, valószínűleg úgy is finom dolgokat lehet készíteni.

2014. márc. 21. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Simán helyettesítheted sima mezei örleménnyel.

De mivel annak több a zsírt tartalma, ezért kevesebb zsírt tegyél bele.


De emlékezz, hogy ezek sok omega6-ot tartalmaznak. Gyulladásnövelő hatásuk van. Ne vidd túlzásba.


Úgy általában az összes magőrleményt, de a liszteket sem érdemes túlzásba vinni...nagy mennyiségben (napi kenyér) egyik sem egészséges.


Egyik az omega6 + fitin miatt (örlemények)

Másik meg csak a fitin miatt (zsírtalanított magok)


Lehet enni, de ne legyen mindennapi kenyered paleos se, semmilyen kenyér...


Én inkább zöldséget eszek helyette.


Ezek az örlemény/lisztek hasmenést tudnak okozni, ha nagyon rájuk áll az ember.

Ami nagyon nem kedvező...

2014. márc. 21. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Másként viselkedik a zsírtalanított magliszt és az őrölt olajos mag, főleg a kókusz esetében (bámulatos nedvszívó a kókuszliszt, a kedvencem), de azért számos receptet láttam, ahol azt írják, hogy magliszt helyett a darált mag is működhet - s még sokkal többen csináltam meg magamtól sima őrleménnyel... De sok receptben helyből mag van, nem magliszt. Próbálkozni kell, én azt szoktam, akár pici mennyiséggel, illetve én kísérletezéskor több verziót is készítek. Alapesetben nekem az olajos mag zsírtartalma elég, inkább csak pl. brownie-nál van szükség plusz zsírra, illetve ha használt kókuszt használok, ami kókusztej készítéséből maradt vissza, a zsír (és édesség) nagy része a kókusztejbe kerül :)
2014. márc. 22. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?



Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!