Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Hogyan paleózzak epeműtöttként?

Hogyan paleózzak epeműtöttként?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy milyen egészséges, blablabla.. Én vérnyomáscsökkentőt szedek, allergiás, ekcémás vagyok, hátha segítene.

Viszont februárban műtöttek, az egész hólyagom tele volt kövekkel. Azóta 1 falat rántott hústól hasmenésem van, egyszer pedig be is görcsöltem 2 szelet karaj-szalámitól (nem tudom, hogy hívják, nem is szeretem).

Tudtommal paleóban szinte semmi ch, csak gyümölcsökből, na de eddig a banántól, szőlőtől nem volt epegörcsöm...

Zöldségekért nem vagyok oda nagyon, de imádom a gombát. Meg zöldségek közül a brokkolit, karfiolt.

Paprikát, paradicsomot és hasonló "alap" zöldségeket gyűlölöm.

Mit tegyek?

2013. aug. 29. 13:27
 1/6 A kérdező kommentje:
DE mondjuk nem a zöldségekkel van elsősorban a bajom, mert ha rákényszerülnék biztos megenném. Az elsődleges bajom a zsírral van.
2013. aug. 29. 13:28
 2/6 A kérdező kommentje:
Na meg ha paleóznék, mit vigyek suliba kajálni? 6-kor indulok, 4-re érek haza leghamarabb..
2013. aug. 29. 13:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, egy epeműtöttnek pontosan hogyan kell ennie, de a paleo nagyon tág étrend. Nem muszáj zsírosan enned, akkor viszont valószínűleg emelni kell a fehérjét... Ha a szénhidrátból nem akarsz sokat bevinni, de azt is lehet.

Bármelyik makrotápanyagra lehet alapozni a paleóban. A szénhidrát valószínűleg úgysem lesz nagyon alacsony, túl sok mindenben van, nálam főleg a zöldségek adnak rengeteget. Elvégre abból sokszor mennyiséget eszik az ember, ami sok szénhidrátot jelent.

2013. aug. 29. 14:15
 4/6 Julie S ***** válasza:
Esetleg nem tudsz egy olyan orvost keríteni, aki nem ellenzi a paleót és segítene átállni rá? Mert azért komoly egészségügyi problémák mellett olykor jobb, ha van orvosi felügyelet...
2013. aug. 29. 22:52
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem jarok orvoshoz... Amikor utoljara voltam orvosnal, akkor mento vitt be a surgossegire ... es fel nap mulva mar mutottek..

Csak akkor megyek orvoshoz, ha nagy baj van..

2013. aug. 29. 23:00
 6/6 anonim ***** válasza:
A rántott hús a szokásos panírral nem éppen paleós kaja. Eheted a húsokat párolva, főzve, sülve, semmi bajod nem lesz tőle epeműtöttként sem. A zöldségekkel pedig próbálj megbarátkozni, ha paleózni akarsz.
2013. szept. 4. 07:24

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!