Miért akar egy paleo-s lenolajat venni? Azt ne mondjátok, hogy az őseink is azt ették és azon főztek a rezsón.
Figyelt kérdés
2012. szept. 2. 18:25
11/19 anonim válasza:
extraszűz olivaolajat is szabad enni a paleóban, am nem tudom miben más, nézd meg mi van benne:D
12/19 A kérdező kommentje:
Köszi! Mentek a pozitívok:)
2012. szept. 3. 20:48
13/19 anonim válasza:
Figyelj! Olvasd el a könyvet:" Dr Szendi Gábor:Paleolit táplálkozás", és mindent megtudsz! Persze, ha kekeckedni akarsz, azt is lehet.-Egyébként a lenolajat nem csak megenni lehet...
14/19 A kérdező kommentje:
Dehogy olvasom. Annyi hasznos könyv van itthon és a könyvtárakban, hogy a kiválasztásnál mindig gondban vagyok. Nem valami agyament diatetikus ökörségeit fogom olvasgatni. Nem kekeckedni akartam, de ha te annyira odavagy azért a könyvért kifejthetnéd, hogy miért a lenolaj a legjobb. Mi van benne ami jobbá teszi a többi olajtól?
2012. szept. 5. 07:54
15/19 anonim válasza:
Nincsenek benne többszörösen telített zsírsavak, ezért annyira egészséges. Az orvosokat is megosztja, hogy jó e ez nekünk, hogy nincs benne telített zsír, azokra is szükségünk van.
16/19 A kérdező kommentje:
Köszi az értelmes választ!:)
2012. szept. 5. 14:34
17/19 anonim válasza:
Amúgy Szendi nem dietetikus, hanem pszichológus. Azt hiszem ez sok mindent megmagyaráz.
18/19 anonim válasza:
A lenmagolaj zsírsavösszetétele nagyon előnyös, mivel kimagaslóan magas arányban tartalmaz az egészséges táplálkozás szempontjából fontos telítetlen zsírsavakat (alpha-linolénsav, vagyis az omega-3 zsírsav). Ezt az emberi és állati szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen táplálékkal kell felvennie. Az egyik legtisztább és legtöbb esszenciális zsírsavat tartalmazó növényi olaj. Kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, mangán, szilícium, réz, nikkel, kobalt, jód természetes forrása. Szerintem nagyjából ezek miatt. Amúgy nem csak paleo-s akar lenolajat venni...
19/19 anonim válasza:
őseink örültek, ha valamit egy nap tudtak enni...még vizük sem volt mindig...méghogy lenolaj..ja a fáraónak..és pár ezer évvel előbb? ami csúszott, mászott vagy az öreg nagypapa..ami ehető volt...azért maradtunk életben..a sok bogár, egér a barlangokban...most itt vagyunk, és még a teszkó sem tecccik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!