Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mikre kell pontosan figyelni?

Mikre kell pontosan figyelni?

Figyelt kérdés
Sziasztok yazio app... meg adtam mindent viszont egyetlen abszolút nem jól lakato etkezessel már túl is léptem a zsír bevitelt.... :( melyik értékekre kell igazán odafigyelni?

2019. máj. 29. 11:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát nyilván a kalóriára :-) A többi csak iránymutatás, mert elvileg az egészséges étrend nagyjából fix arányban tartalmazza a makrotápanyagokat, tehát ha adott a kalória, akkor abból az is kiszámítható, hogy ezt mekkora részben érdemes zsírból, szénhidrátból és fehérjéből fedezni. Az gyanús viszont, hogy ha egy étkezéssel túllépted a zsírt, akkor vagy túl alacsony a kalóriakereted, vagy valamit rosszul írtál be, vagy rosszak a beállított makrotápanyag-arányok.

Ugyanakkor a kalórián kívül a makrotápanyagokat is érdemes figyelemmel kísérni, még ha nem is feltétlen tartod be a programban megadott határokat. Egyrészt a makrotápanyag-összetétel az egészséged szempontjából fontos, másrészt ha ezt elszúrod, akkor nem laksz jól az előírt kalóriamennyiséggel. Hogy kinek mi a jó, az egyéni, ki kell tapasztalni, de vannak általános elvek kiindulásnak. Jó esetben a program a cukrot számolja külön, arra érdemes figyelni, mert a túl sok cukortól könnyű megéhezni. Legyen elég fehérje az étrendedben, mert nem akarod az izmaidat lebontani gondolom. A szénhidrát-zsír arány esetén változó, hogy kinek mi a jó, ezzel tényleg érdemes kísérletezni. Én általában zsírból kb. kétszer annyit eszem, mint amennyit az én programom javasolna, és ennek megfelelően szénhidrátot jóval kevesebbet.

2019. máj. 29. 19:57
 2/3 A kérdező kommentje:

1192 az ossz cél ami így épül fel:

-100% kaloria

-45% szénhidrát

-25%fehérje

-30% zsír

(20kg fogyás)

2019. máj. 29. 20:16
 3/3 anonim ***** válasza:

Eleve nem érdemes kalóriákkal foglalkozni, ha jót akarsz magadnak. TÁPANYAGOK, és azok minősége, arányai a fontosak. Tapasztalatból mondom. Persze ki kell tapasztalni milyen arányokkal tudsz kényelmesen, jóllakottan, de fogyni.

3 hónapja váltottam életmódot.

115-120 gramm között fehérje

80-95 gramm között szénhidrát

125-135 gramm zsír, néha több is

Ez az átlagos napi fogyasztásom. Hétköznaponként jellemzően a szénhidrát 80-85g körül, hétvégén 90-95.

Eredmény 12 kg mínusz

Mellbőség -5 cm

Derékbőség -19 cm

Csípőbőség: -20 cm

És a lábaimból is bőven fogytam.

Ha konkrétan nagyon érdekel kalóriaérték, 1900-tól 2500 kalóriáig bármi összejöhet. Amúgy 175 centi magas vagyok.

Egyenlőre heti 3x egy órát edzek szobabiciklin, hasizomberősítő gépen, és mellé még csak 1 kilóval de súlyzózok a karomra ( valahol el kell kezdeni). Laza az egész, meg se izzadok, csak izomlázam van, de nem akarom tönkretenni az ízületeimet hirtelen sok mozgással. Inkább a fokozatosság elvét alkalmazom.

Ésszerű határokon belül lényegtelen az összkalória, az a fontos miből viszed be. Olyasmi étrend mellett amit én alkalmazok, pl képtelenség ilyen 3-5 10000 meg ilyesmi kalóriákat bevinni mert egyszerűen a zsír és a fehérje is nagyon laktat, napi 3 étkezés mellett egyszerűen kvázi kizárólag akkor érzek kifejezetten éhséget mielőtt leülök reggelizni. Amúgy nem, mert mire jönne az éhség, már jön a következő étkezés. Én amúgy fél 9-kor reggelizem meló előtt, fél2 ebéd, 8 vacsi plusz desszert + heti 3-4x rágcsa.

Nagyon fontos, hogy a kalória nem ellenség. A minap lehurrogtak , hogy úristen az olajos magvak amiket hetente legalább háromszor eszem, milyen rengeteg sok kalóriát tartalmaznak és hizlalnak :D

Igen, sok kalóriát tartalmaznak, de egyrészt nem kell (ahogy írtam is ott) 2 pofára zabálni, másrészt értékes tápanyagok vannak benne amik milliószor fontosabbak a kalóriáknál. És a testnek az élelmiszerek információk. Nem fog ugyanúgy reagálni a test a sok kalóriás olajos magra (lassan felszívódó értékes szénhidrát ami nem dobja úgy meg a vércukrot), vagy a sok kalóriás tojásrántottára, mint pl az egyszerű, gyorsan felszívódó szénhidrátokra, cukrokra. Pl gyümölcsök. Sajnos a delikvens ezt nem tudta, nem értette vagy ki tudja...de elvakultan osztotta az észt mekkora bűn sok kalóriás magvakat enni. És még nekem szólt be, hogy én tájékozódjak, mikor neki kellene kicsit tanulni a témában. ÉN ugyanis már tájékozódtam. Pont ezért szarom le a kalóriákat:)

A zsírtól nem kell félni. Ha kevés szénhidrátot eszel mellette, vígan lehet fogyni, és éhezni sem fogsz:) Az én étrendemben a napi tápanyagok 50-55-60 %-a zsír, mégis fogyok folyamatosan.

Egy átlag ember simán megeszik 2000 kalóriát átlagos testalkattal. Egyáltalán nem kell koplalni ilyen 1100-1200 kalóriákkal. Még egy 150 centis lánynak is elég kevés.

Ha jól van összerakva az étrend sok finom kalóriát be lehet vinni büntetlenül.

2019. máj. 30. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!