Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Extrém kövérnek elég a felezés?

Extrém kövérnek elég a felezés?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, családtag. 100 kiló felett. Szóval ha ugyanazokat készítem, de a fele kaját kicserélem salátára, és csak azután tálalom a többit, de fele mennyiséget, az egyelőre elég? Ezt “egyél zöldséget, hogy ne halj meg” mottóval, tehát hogy úgymond ne vegye észre, hogy ő most éppen diétázik, mert attól befeszül és csak azért is vackokat eszik. Abban reménykedem, hogy ha lesz ennek így eredménye, akkor fellelkesül és elkezd bízni magában. Szerintetek?
2018. szept. 28. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:
25%

Indulásnak jó. Persze arra vigyázz, hogy egy majonézes csirkesaláta kalóriatartalma vetekszik a pörkölt-nokedliével. Szóval nem mindegy, milyen saláta.

Az első 2-3 kilót nagyon könnyű leadni, mert az valójában még csak az izmokban tárolt cukor és az ezáltal megkötött víz. De még ha ezt pontosan tudja is az ember, akkor is lelkesítő meglátni, hogy elindul lefele a mérleg nyelve.

2018. szept. 28. 18:41
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Nem gondolod hogy fel fog neki tűnni, hogy hirtelen megugrott az életében a saláta mennyiség? Plusz ha nassolni akar vagy akkor eszik amikor nincs otthon azt nem tudod befolyásolni. Ne értsd félre megértem hogy aggódsz érte, de ha valaki nem határozza el magát, hogy életmódot vált, arra szinte lehetetlen ráerőltetni. Engem is anyum éveken keresztül a súllyommal “szekált” sikersztorikkal meg újabbnál újabb fajta tuti diétákkal, és egészségesen főzött én meg ugyan úgy megvettem magamnak a gumicukrot meg chipset. Amíg fel nem fogtam magamtól hogy nem akarok diabetesben szenvedni amíg még nem késő, és nem akaom hogy 50 évesen elvigyen egy infarktus addig sajnos senki aggódó vagy bunkó megjegyzése nem érdekelt.

De ha úgy érzed nála bevállhatna, egy próbától nem lesz rosszabb, én magamból indulok ki, hogy sajnos én olyan makacs voltam, hogyha megneszeltem az ilyen turpisságot akkor már csak azért sem, mintha amúgy nem magammal csesznék ki....

2018. szept. 28. 19:04
 3/7 anonim ***** válasza:
69%

Nem, valószínűleg ez koplalás lesz, kivéve, ha NAGYON túlette magát eddig. De ha nem lesz koplalás, akkor is éhezhet, a szokatlan ételmennyiség miatt. S mi van, ha eddig se evett elég fehérjét? Akkor felezve se lesz jó. A felezés szörnyű ötlet, persze tudom, hogy népszerű, legalábbis említés szintjén. Én bőven túlettem magam, de a felével kikészültem volna, az kevés.

De, a legtöbben észrevesszük, ha diétázunk, pláne kevés kalóriával. A salátát én a fejedhez vágnám, nem szeretem, a zöldséget igen, de inkább csak éhesebb leszek tőle... Köretnek persze jó, de inkább legyen kivéve a kevésbé laktató, egészségtelenebb cuccok zöme és jó kis laktató fehérjék menjenek, illetve zsírok, de már egyéni, kinek mennyi jó.

Amikor jól fogytam, ha nem is extrém kövérként, de ez nem számít olyan sokat, akkor a rengeteg szénhidráton csökkentettem, illetve valamicskét a sok zsíron is. Később még a zöldségen is kellett (ami a szénhidráttal függ össze erősen), de ez sokaknak nem szükséges.

Még egyszer, a fél fehérjét ne vedd el, az nem jó.

Egyébként a családtag dönti el, mit tesz a szájába, gondolom, úgyhogy ha éhes marad, nyilván majd nasizik valamit rögtön evés után. Nálunk ez van, ha túl könnyed az ebéd, pedig a delikvens is akar fogyni, de a jóllakáshoz neki rengeteg kalória kell, bármit is eszik.

2018. szept. 28. 19:54
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Te hogy az istenbe képzeled, hogy bárkit is éheztethetsz, meg hogy azt nem fogja észrevenni? Senki helyett nincs jogod eldönteni, hogy mit és mennyit eszik.
2018. szept. 29. 01:12
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

Amúgy az extrém kövér az olyan 160-170 kilótól kezdődik. 100 kiló nőknél elhízott, férfiaknál túlsúlyos.

Egy 12 éves gyereknél lehetne ez az extrém, de gondolom nem erről van szó.

2018. szept. 29. 03:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Na, megjött az értemiség, jól van. Az durva nagy éheztetés, hogy fele üres kalória helyett tápláló salátát kap zöldségekkel, hússal, sajttal. Másrészt direkt nem írtam ki a súlyát, de nem 101 kiló. Ha okosat nem tudtok írni, akkor inkább beszélgessetek a barátaitokkal, már ha vannak.
2018. szept. 29. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:
67%

Extrém kövéreknek pszichológus és terapeuta kell, mert érzelmileg egészséges ember nem tömi magát ennyire.

Egyébként mást lefogyasztani csak akkor lehet, ha bebörtönözd, s ott tartod örökre. Saját elhatározás, motiváció és akaraterő szükséges hozzá. Még a gyomorszűkítő műtét is csupán 5%-os hatékonysággal működik hosszabb távon, simán visszahíznak mellette is.

2018. szept. 29. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!