A glutén és cukormentes fahéjas/kókuszos/kakaós csiga hízlalhat?
Mennyire hizlalnak ezek a hagyományos tekercsek, ha gluténmentesen, zab és/vagy rízs lisztből, vaj nélkül készítem a tesztajat, az édes tölteléket pedig xilittel csinálom?
Szóval kihelyettesitem a glutent és a cukrot, meg nem teszek bele egészségtelen zsiradekot max joghurt túró ha kell bele...
Az így egészséges?
A mandulatej aztán nagyon egészséges :)
Felturbózott víz, 3x annyiért, mint a normál tej.
Olvasd el az összetevőit. Van benne kemény kb. 3% mandula.
Jól tele kell nyomni emulgeálószerrel meg mindenfélével, hogy ne látsszon, hogy víz.
Ez mindenmentesség baromi nagy üzlet.
Aki nem beteg (gluténérzékeny, laktózérzékeny) annak felesleges ilyeneket enni.
Akkor hízol,ha több energiát viszel be ,mint amennyit felhasználsz ,ennyire egyszerű. Teljesen mindegy miből viszed be a többletet,kristálycukorból,csirkemellből ,zöldségekből,hízni fogsz . (persze nem egy-két napi bevitelről beszélünk)
Az ,hogy mi egészséges,arról az egész világ vitatkozik ,a cukrot nem jó ötlet túlzásba vinni,az biztos ,cukorbeteg vékonyan is lehet bárki .
De az,hogy a xilit egészségesebb ,mint egy kevéske cukor,arról nekem vannak kételyeim . A gluténmentesség az megint egy harmadik dolog , ha érzékeny vagy ,vagy nincs kimutatva de mégis vannak panaszaid tőle,akkor érdemes elkerülni ,vagy keveset fogyasztani belőle ( én így teszek ,kicsi mennyiségben nincs tőle bajom) ,de ettől nem lesz egészségtelen a gluténos liszt. Emberek millióinak nem árt elvégre . A hízás nem ettől függ ,bár tény,hogy a péksüteményektől hamar meg lehet éhezni,és így könnyebb túlenni a keretet .
A kalóriatöbblet hizlal, kb. ennyi.
Az egészségről felesleges vitatkozni, amit a 7. hozzászóló írt, az hőkezelt gyümölcs, sok-sok cukor, több csoport szerint egészségtelen (van, akinek konkrétan árt is) :D Persze nincs semmi, ami valakik szerint ne lenne egészségtelen.
A kakaós csigád laktatás, hizlalás szempontjából hasonló lehet, mint a sima. Bár ha sok cukrot hagysz ki, az a tied felé billenti a mérleget. A liszted pont olyan szénhidrátbomba, csak persze gluténmentes, ami az emberek többségének egészségesebb, legjobb tudomásom szerint.
De ha betartod a keretedet, fogyás szempontjából mindegy, milyet eszel.
Van, akit pompásan laktat a liszt is, annak nem gond a kenyér sem fogyáskor, feltéve, hogy nem veszi el a helyet a fontosabb tápanyagoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!