Rizses hús hogy lehet 700 kalória egy adag?
Simán lehet annyi. A húst hozzá ugyanúgy készítik, mint a pörköltet. Tehát zsíron (vagy étolajon) teszik fel. Általában sertéscomb, vagy lapocka kerül bele. 100 g sertéslapockában közel 300 kalória van. Na most 10 deka hús biztosan van egy normál adag rizses húsban. Plusz némi zsír, és még kb. 30-40 dkg rizs. Összejön az a 700 kcal simán. Gyakran eszem kifőzdéből, és mérem az adagokat, kb. 500 g egy adag étel, legyen az bármi.
Nem tartozik szorosan ide, de én pl. most Húsvétkor néztem egy nagyot, mikor a süteményeimet számolgattam ki. Volt olyan sütim, amiben egy tepsiben 9500 kcal volt. 1 szelet 250 kcal volt belőle. Több fajtát sütöttem, a legkevesebb is 180/szelet, vagy darab.
És egy feles adag kb 300-350 körül van?
Amúgy nincs mérlegem, nem tudtok valami ötletet adni, hogy mihez tudnám viszonyítani az adagokat?
Készíts úgy rizses husit, hogy azt a húst (pl. pulykanyak, csirkecomb) darabold bele főtt rizsbe, ami húslevesben főtt, vágj bele a zöldségekből is. ebben nem lesz annyi zsír. :)
( mifelénk ezt hívják rizses húsnak is, nem csak ludaskásának . )
Kinek mekkora egy adag? :) Az sem mindegy .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!