Mekkora adagot szabad ennie egy 67 kilós és 160 cm -es nőnek diéta alatt?
mekkora adagot?
Ha csak tojás mennyiségben nézzük, azt kb tudjuk mekkora .
Pl kb akkora mennyiséget másból mint pl 5-6 tojás ?
Te, úgy látom, egy normál ember vagy, aki mennyiséget igényel egy étkezésre s nem tud mit kezdeni a fogyizó tinik 20g selyemsonkájával és 2 szem koktélparadicsomával és abonettjével. Ez teljesen normális dolog. Én is ilyen vagyok, plusz hedonista is, a számomra éhezős (napi 2000 kalória alatti) diéták nem valók (néha 1800 is elég, de akkor már nagyon zsírosnak kell lennie, amúgy éhes maradok. máskor meg sokkal több jön ki, ez ilyen).
5-6 tojás szimpatikus adag, na annyival már jóllakom (de kevesebbet szoktam, zsírral, olajos magvakkal, többféle zöldséggel, mustárral) :) A tojás amúgy remek étel, személy szerint sosem korlátoznám a mennyiségét, a szomszéd tyúkjainak kapacitása épp eléggé teszi, plusz azért nem vágyom folyton tojásra, napi 5-nél már nincs hiányom. A jóféle házi tojás remek pillére táplálkozásomnak.
A gyomor összeszűkülése egyesek szerint legenda. Én nem tudom, de nálam valóban az. Szinte teljesen mindegy az étel térfogata abból a szempontból, hogy jóllakom-e. Egy kis térfogatú 600 kcal/100g étel legalább annyira jóllakat, mint egy nagy tál, ugyanannyi kalóriás, csak sokkal nagyobb térfogatú és súlyú saláta (aminek amúgyis csak akkor van esélye, ha azért nem minimális a zsírtartalma).
Részemről a legrosszabb, ha sok szénhidrátot eszem. Az okosak szerint az inzulinválasz miatt hamar megéhezünk tőlük. Ez a tapasztalataim szerint nem igaz, ám én manapság több kalóriát igénylek szénhidrátdús ételekből és kevésbé jól érzem magam. De hogy kinek mennyi szénhidrát a jó, az változó. S persze jobb, ha a szénhidrátot nem ipari cukorból visszük be...
Ha megkérdezel embereket, nagy eséllyel öten hatfélék fognak mondani arról, hogy mit egyél, s a legtöbben elég határozottan a saját módszerüket fogják nyomatni. Neked az a dolgod, hogy megtaláld a saját utadat, ami jó a testednek-lelkednek. Ne éheztesd magad és maximum olvass utána a dolgoknak s döntsd el, mit hiszel és mi igaz Rád, ne higgy csak úgy másoknak. Mindent mondanak és az ellenkezőjét is, a táplálkozás, fogyás témaköre ilyen, még az ún. szakemberek között is.
Az én adagjaim 600-1200 kalóriásak, na ezért is nem való nekem a napi 5-6 étkezés. De nem is tudna olyan gyorsan termelődni az epe s nem is éhezem meg olyan gyorsan. Bár néha hajlamos vagyok aprókat enni, egész nap itthon vagyok, hedonistaként, előfordul. A napjaim kicsit 2000 kalória fölött vannak, 163/69/37N, nem elég mozgás... nos, ez már csak súlytartásra elég, de erről nem is annyira a kalóriamennyiség, hanem a szénhidrát tehet. Viszont ugyanilyen körülmények között, csak kevesebb szénhidráttal fogytam 12 kilót. Most már lazázok, de hamarosan összekapom magam. A kalóriamennyiséget nem tudom levinni, több mozgás és kevés szénhidrát kell.
Ja igen, bő egy éve váltottam életmódot. Azóta vagyok gyk-függő, elég sok dolgot olvastam itt s másutt is. Vannak trükkjeik a keveset evőknek. Ezek zöme még véletlenül sem működik nálam. Ne lepődj meg, ha Nálad sem.
1200 kalória szinte bárkinek brutálisan kevés. Néha a testem nem ad éhségjeleket, így párszor sikerült 1500-1600 kalória alá mennem. Teljesen szétcsapott. Másoknak elég, nekem nem. Pedig rendes ételeket eszem, amire szükségem van.
Ma 9 dl zöld teánál járok, és 2 dl levesnél és 2 dl víznél.
Lehet hogy tudom hogy mitől híztam el!
A mozgás hiánytól és az állandó nasolásoktól a számító gép előtt , akkor is ettem amikor nem voltam éhes és főleg este nagy mennyiségeket.
Ha most mindent ellenkezőleg csinálok akkor asszem fogok fogyni, ha mozgok és csak akkor eszem ha éhes vagyok.
jAhh és rengeteg cukros ételt ettem ez előtt, nem telt el nap, na ezt is visszább kéne fogni.
Mert kenyeret nem eszem mégsem fogyok akkor csak az édesség a bibi még mindig.
Úgyhogy azt beszüntetni, mozgás, kevesebb étel és csak éhségkor, no és sok folyadék mert voltak napjaim azelőtt hogy székrekedéssel küszködtem mert nem ittam elég folyadékot volt hogy egész nap 2 dl-rt ittam meg csak azt is este fele.
A kenyér elhagyása, sőt a paleo (nagyon picit lógtam ki belőle, akkor sem tejjel vagy gluténnel :P) nekem se segített, amíg túl sok szénhidrátot ettem... Pedig cukor nem volt sok benne.
Jó az irány, majd meglátod, mennyire lesz hatékony, ezt sosem lehet előre tudni. De ha teszel pár lépést az egészségesebb élet felé, már önmagában az is sokat jelent. De ha mindent betartasz, amit elhatároztál, akkor azért jók az esélyeid a fogyásra (attól függ, mennyi mozgás, hogyan működik az éhségérzeted és általában tested, konkrétan mit eszel... bonyolult). Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!