Mennyire fontos a kalória?
Lány vagyok, 164cm
60 kilo se most lettem, kb 1 éve már ennyi vagyok, eddig nem zavart ennyire, meg gimiben voltak tesi óráim is, de amióta egyetemre járok nincs tesim és egyre inkább meglátszik ami zavar. Mostanra határoztam el magam hogy le szeretnék fogyni. Régen nagyon egészségtelenül ettem. Reggelire keveset, ebédre, vacsira meg sokat,többnyire húsokat, nasinak meg néha csokiztam is. Egy hete próbálok egészségesen enni, reggelire többet, kiflit, zsömlét, párizsit, ebédre sült húsokat sültkrumplival, vacsira meg salátát. Inni vizet szoktam, néha zero colat, ritkán reggelire/vacsira tejet.
Egyébként nem tudok róla hogy beteg lennék. :)
Hagyjuk már ezt!
Ha 4000 kalóriát eszik valaki a szükséges 2000 helyett (tartósan!) csirkemellből, ugyanúgy meghízik, mintha ezt a 4000-ret kenyérből, tejből vagy csokitortából ette volna meg.
De ha valaki egy nap csak 2 szelet tortát eszik (600 kalória), le fog fogyni. Más kérdés, hogy jó eséllyel belebetegszik.
Nézd, mennyiségek nélkül NEM tudunk segíteni, de ha eszel egy zsemlét párizsival, az legalább 350-400 kalória, gondolom, meg is vajazod. Ha sajt is van rajta, számolhatsz 500-zal. Egy marék sült krumpli (közepes adag) szintén 400 kalória, és még nem adtuk hozzá a sült húst. Ha csirkemell, akkor mondjuk 150 kalória, ha sertéstarja, akkor 200-250 legalább.
Tejből 2-3 dl. 90-130 kalória. A salátát is számolni kell, ha öntetet teszel rá, az 2-300-zal megdobja.
Egy levesre lehet 350-et számolna, ha rántott, habart, tejfölös vagy gyümölcs. Ha húsleves, akkor kevesebb.
Ha pörköltet eszel nokedlival, az legalább 800 kalória, amennyiben keveset eszel.
Továbbra is tartom, hogy rosszul számolsz.
Nem, ha valaki normális táplálékokból eszik 4000 kcal-t (hús, zsír, zöldségek) az nem hízik.
Az elhízás betegség, az ember alapvetően nem beteg, hatás kell hozzá.
Sok szénhidrát: tessék, itt a hatás a magas inzulinszinthez, persze hogy hízást okoz. 4000 kcal sem kell hozzá.
Kérdező: kifli és minden más búzás kaja felejtős.
Párizsi felejtős, tej felejtős.
Igazi hús, zöldségek, olajos magvak, gombák maradnak (ez is rengeteg sok ételt takar!) ha fogyni akarsz, meg úgy egyáltalán helyrejönni.
Egyél tisztán, másképp nehéz lesz fogyni, eredményeket elérni, egészségesnek maradni.
Jó de akkor reggelire mit egyek?
A gombát sajnos nem szeretem, de az olajos magvakat igen, a zöldségeket is, a húst is.
Egyébként a zsemlét és a kiflit nem mindig vajazom meg, sajtot meg sosem szotkam rárakni. A salátára se szoktam öntetet rakni.
Igen csak egy sima sült csirkemellet szoktam enni, úgy egy maréknyi sültkrumplival.
Levest nagyon ritkán eszem, többnyire hétvégén, de hétköznap egyáltalán nem, pörköltet úgyszintén. De lehet tényleg rosszul számoltam.
Reggelire: szalonnát, tojást minél több zöldséggel.
Kifli baj, krumpli probléma sajnos.
De a kalória az tényleg probléma?
Egy 60 kilós nőről van szó, élő sejtekből áll amik hőt adnak le, állandóan kémiai folyamatok történnek a testében. A kalória az ami életben tartja.
Nem dehogy,szerintem sem baj!
De ha öt zavarja mert pl nem egyenletesen oszlik el rajta hanem inkább a hasára vagy a combjaira hizta azt a plusszot,én elhiszem hogy kényelmetlenül érzi magát.
most attól a pár kilótól amit le szeretne adni a hölgy attól nem lesz baja de a közérzete javulni fog.De csak azért mert én is voltam ilyen cipellöben é plussz öt kilót hiztam és olyan pockom volt hogy a gatyáimról lepattantak a gombok :-)ìgy utolag már poénos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!