Fél krumpli 33 kalória?
Mindent nyersen mérj! Mondjuk a krumplinak nem tudom merre változik a súlya ilyen elkészítés mellett, de az a legbiztosabb, ha nyersen méred!
Mondjuk ha sok krumplit főzöl egyszerre akkor nehéz lesz beazonosítani, hogy melyik melyik volt... :D
Egy közepes krumpli súlya nyersen kb 160 g, ami kb 130 kcal, ennek a fele 65 kcal.
Az 50g-os fél krumpli vagy igen kicsike, vagy valamit elmértél.
Borsónyi és fél kiló között úgy kb. mindenféle krumpliméret előfordul, de a kérdező lemérte, így rendben van. Kivéve, hogy főtten mérte, nyersen talán jobb, vagy főtt állapothoz kell kalóriatartalmat keresni. Persze nem egyformák a krumplik, úgy értem, a víztartalmuk s a kalóriatartalmuk nem ugyanaz...
33 kcal pedig kevés, de fél krumpli is az :) Sok benne a víz, a krumpli nem az a nagyon tömény cucc. Rizsnél és kölesnél szoktam meglepődni, hogy egy nagy kanállal milyen minimális kalória van benne... Hja, én az olajos magokhoz és az annál töményebb ételekhez vagyok szokva :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!