Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Az olajos halak kcal értékeibe...

Az olajos halak kcal értékeibe beleszámolják az olaj kcal értékét is?

Figyelt kérdés

Tehát: van egy Losos herinfilém növényi olajban. Teljes tömeg:170g, töltőtömeg: 102g.

Adatok 100g-ra: 316 kcal, 14.7g fehérje, 0.2g szénhidrát, 28.5g zsír.

De ez akkor most az egészre vonatkozik (olajjal együtt) vagy csak magára a halra (olaj nélkül)?

Én le szoktam róla csöpögtetni róla az olajat és úgy eszem meg, akkor most hogyan számoljak?

2013. aug. 13. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Ahogy elnézem, ez olajjal együtt van, mivel a zsír a fehérje duplája, ilyen hal pedig szerintem nincs :)

Nézd meg a hering értékeit a Neten, én az előbb valami 18g fehérje, 9g zsírt találtam rá. A szénhidrát ugye elhanyagolható.

2013. aug. 13. 12:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, csak akkor meg a következő probléma van!

Akkor a 170g-os konzerv összesen 537 kcal.

Ha ebből levesszük a növényi olaj 68 grammjának kb. 600 kcal energiatartalmát... (100g olaj: 884 kcal, 0g fehérje, 100g zsír, 0g szénhidrát)... akkor a megmaradt 102g halra marad -"mínusz" 63 kcal, amit viszont akkor most nem értek, hogy hogyan!

Elolvastam a hozzávalókat is, nincs benne se víz, se semmi más, 60% hering a többi olaj és fűszerek.

Bárkinek valami ötlet?

2013. aug. 13. 13:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Sőt, a megadott 28.5g/100g zsír, ami sok a halhoz, rém kevés az olajhoz a nettó/bruttó tömeg alapján levő hal/olaj arányban... Önellentmondóak az adatok.

Igazad van, én hanyagolnám a megadott számokat és külön számolnék a heringgel és az olajjal táblázatok alapján.

Már a helyedben, mert a magaméban nem számolnék semmit :D De az ilyen érdekes kérdések vonzanak.

2013. aug. 13. 13:33
 4/4 anonim ***** válasza:

A Nejem összekutyulja, és betölti kibelezett zsemlékbe...borzalom... Ő úgy számolja komplett.

van benne valami. Hogy igazából mi mennyi, nem érdekli, csak az, hogy viszonylag kis mennyiség sokáig laktat.

2013. aug. 14. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!