Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Egy nagy perec vagy a zsemle...

Egy nagy perec vagy a zsemle hízlal jobban? Miben különbozik a kettő?

Figyelt kérdés
köszönöm a válaszokat előre is! :)

2013. jún. 9. 14:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Úgyis azt amit te akarsz..

És lefogyni mégis ki akar?

2013. jún. 9. 16:43
 12/16 A kérdező kommentje:
gyerekek hova a halalba irtam en azt, hogy fogyni akarok? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD csak kivancsi vagyok, hogy melyik hizalal jobban valamint miben kulonboznek.Most kapom azokat, hogy "miert vagy ra kivancsi ha ugy is mindegy, es nem is fogyozol" mert miert ne lennek ra kivancsi? valamt tudni szeretnek a neten megkeresem, ha nem talalok rola adatokat akkor fel jovok ide, es megkerdezem.
2013. jún. 9. 16:47
 13/16 anonim ***** válasza:

"hova a halalba irtam en azt, hogy fogyni akarok? :DDDDDD csak kivancsi vagyok, hogy melyik hizalal jobban"

ha nem akarsz fogyni, akkor meg mit érdekel, hogy hízlal-e egy étel, vagy sem? :DD

mindegy, megszántalak, úgyhogy letöltöttem a kalóriatáblázatot.

perec,főtt: 316 kcal

perec,sült: 394 kcal

zsemle, vizes 279 kcal

zsemle, vizes 1 db (kb. 54g) 151 kcal

a makrókat nem ír, de ezek gyors felszívódású szénhidrátok, amik a vércukorszintet hirtelen szöktetik az égbe, majd nem sokára lecsapják a béka s*segge alá, ami valljuk be nem valami egészséges dolog, zsírraktározást idéz elő.

2013. jún. 9. 16:56
 14/16 anonim ***** válasza:

A kérdésed jogos volt, csak érdekes elméleti hátteret feltételez.

Valójában nem igazán tudunk különbséget tenni a két kérdésben szereplő termék között Legnagyobb részt mindkettő búzaliszt, a perechez talán adnak zsiradékot is, és ez a kalóriatartalomban szerepet játszhat. Hogy jobban 'hizlal-e" ettől? Nem egyértelmű.

Hízást a magas keményítő/cukortartalmú ételek hatására történő inzulin kiválasztás okoz a szervezetünkben. Ha egy étel inzulinszint emelő hatását ismered, akkor következtethetsz a hízást segítő/okozó hatására.

A kettő ilyen szempontból igen hasonló.

Én próbáltam egy számodra hasznos választ összehozni, kerestem ugye perec kalóriatartalmat, de erről tudni kell hogy nemigen állja meg a helyét a kérdésedben. Merthogy a kalóriatartalom önmagában pusztán fizikai mennyiségként értelmezhető, a testre gyakorolt hatássá átalakítani (mikor, mennyire okoz hízást) kicsit nehezebb. A cukros ételek, lisztes ételek az említett inzulin kiválasztás miatt tudnak elhízást okozni.

Végeredményben a két termék között nemigen van értelme különbséget tenni, legalábbis a testünkre gyakorolt hatások alapján nem.

2013. jún. 9. 16:59
 15/16 A kérdező kommentje:
13.-nak uzennem, hogy a kerdesedre vagyis arra, hogy "miert kerdezem ha nem fogyozok" mar valaszoltam csak olvasd el. az utolsot nem ertem csomot irt ezt ertekelem de feleslegesen irt ennyit.
2013. jún. 9. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Az lett volna a lényeg, hogy ugyan az a lisztes cucc a kettő, és hogy a kalóriatartalomnak önmagában nincs értelme, semmire sem tudsz következtetni belőle.
2013. jún. 9. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!