Egy nagy perec vagy a zsemle hízlal jobban? Miben különbozik a kettő?
Úgyis azt amit te akarsz..
És lefogyni mégis ki akar?
"hova a halalba irtam en azt, hogy fogyni akarok? :DDDDDD csak kivancsi vagyok, hogy melyik hizalal jobban"
ha nem akarsz fogyni, akkor meg mit érdekel, hogy hízlal-e egy étel, vagy sem? :DD
mindegy, megszántalak, úgyhogy letöltöttem a kalóriatáblázatot.
perec,főtt: 316 kcal
perec,sült: 394 kcal
zsemle, vizes 279 kcal
zsemle, vizes 1 db (kb. 54g) 151 kcal
a makrókat nem ír, de ezek gyors felszívódású szénhidrátok, amik a vércukorszintet hirtelen szöktetik az égbe, majd nem sokára lecsapják a béka s*segge alá, ami valljuk be nem valami egészséges dolog, zsírraktározást idéz elő.
A kérdésed jogos volt, csak érdekes elméleti hátteret feltételez.
Valójában nem igazán tudunk különbséget tenni a két kérdésben szereplő termék között Legnagyobb részt mindkettő búzaliszt, a perechez talán adnak zsiradékot is, és ez a kalóriatartalomban szerepet játszhat. Hogy jobban 'hizlal-e" ettől? Nem egyértelmű.
Hízást a magas keményítő/cukortartalmú ételek hatására történő inzulin kiválasztás okoz a szervezetünkben. Ha egy étel inzulinszint emelő hatását ismered, akkor következtethetsz a hízást segítő/okozó hatására.
A kettő ilyen szempontból igen hasonló.
Én próbáltam egy számodra hasznos választ összehozni, kerestem ugye perec kalóriatartalmat, de erről tudni kell hogy nemigen állja meg a helyét a kérdésedben. Merthogy a kalóriatartalom önmagában pusztán fizikai mennyiségként értelmezhető, a testre gyakorolt hatássá átalakítani (mikor, mennyire okoz hízást) kicsit nehezebb. A cukros ételek, lisztes ételek az említett inzulin kiválasztás miatt tudnak elhízást okozni.
Végeredményben a két termék között nemigen van értelme különbséget tenni, legalábbis a testünkre gyakorolt hatások alapján nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!