Mivel méritek a grammban- dekagrammban számolt ételek súlyát?
Talán konyhai mérleggel. De halálosan biztos vagy benne, hogy méregetni akarsz?
Tehát a sz.ar kaják mennyiségét van értelme korlátozni, de sz.ar kaját meg egyáltalán nem kellene enni, nem?
Köszönöm szépen!
Szerinted, kedves #3-as: nagy baj, ha kalóriaszámításkor tévedek pár grammot és úgy számolok?
Azt sem tudod, mennyit használsz fel és mennyire van szükséged pontosan :D Az ételek kalóriatartalma is csak egy átlag, nem tudhatod, mennyi valójában (pl. eszel 15 deka almát. nyilván egy Golden nem annyi, mint valami savanykás nyári :D Simán el tudom képzelni, hogy egy fajtán belül is van eltérés).
A számolgatás mindenképpen saccolás, nem kell túlságosan stresszelni rajta, sőt, az káros dolog. Lazán. Minimum plusz/mínusz egypár százalék szerintem tipikus, de nem okoz semmi problémát :) {Nem mintha értenék a számláláshoz, de ez így logikusnak tűnik számomra.}
A kaloriabazis.hu-n vezetem az étkezésemet, kalóriámat. Ott kell beírogatni a grammokat- dekákat. :)
De ha nem nagy baj a félreszámolgatás, akkor nem veszem ennyire véresen a pár kalória mínuszt-pluszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!