Miért van az, hogy ugyanazokkal a paraméterekkel (tömeg, pulzus, életkor, nem) más kalóriaszámot mutat a sportórám, a futószalag, a sifutógép, a kerékpár. (az óra mellkasöve adja a pulzust az összes eszköznek! ) Mi az algoritmus?
Figyelt kérdés
Egész durva eltérések is vannak, mondjuk kb. kétszeres (1 óra sifutógép,120 pulzus,80 kg: gép-870 kcal, óra 480-kcal). Miért? Érdekes, hogy szinte mindenki a kajálás kalóriaszámlálását firtatja. Engem a mozgásé érdekel.2012. dec. 4. 20:29
1/3 anonim válasza:
A 480 tűnik reálisabbnak. Lehet, hogy valami nincs jól beállítva, mert amit a géped mutat kcalt, az nagyon olyan szám, mint amit a hozzá adott "számláló" szokott mutatni, mindenféle pulzusmérés, stb. nélkül.
2/3 anonim válasza:
Én ezekre a gép számlálásokra sosem mertem adni. Úgy hülyeség, ahogy van. Nem lehet pontosan kiszámítani. Már azzal is veszítesz kalóriát, hogy levegőt veszel, hogy emésztesz, hogy élsz, és még fel sem álltál a futópadra. Ezen kívül minden szervezet másképpen gazdálkodik az energiával. Nincs két egyforma kalóriafelhasználás, tehát akkor sem biztos, hogy sokkal okosabb lennél, ha az összes gép azonos algoritmus alapján számolna.
3/3 A kérdező kommentje:
Persze, értem én, hogy mindenki más, másképp éget, stb. És elvileg mérni sem kellene, elég , ha egy órát futok minden nap...:). De azért ezeket gépeket programozták és valamilyen algoritmust le kellett programozni. A program input paramétereit normális számúra korlátozták, a szemem szinét nem kérdezi...:). De algoritmus biztosan van és a különböző eredményekből (azonos paraméterekkel) azt gondolom, hogy különboző. Vajon miért és hogyan számolnak?
2012. dec. 9. 13:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!