Sima rizsnek vagy tésztának magasabb a kalóriatartalma? Ha tésztát eszek, akkor utána fél órára már éhes vagyok.
Azért gondoltam, hogy rizzsel csinálnám inkább az ételeket, ha közel azonos a kalória tartalmuk.
Tudom, hogy kalóriatáblázatban utána lehet nézni, de nem tudom az száraz vagy már főtt állapotában írja a kalória mennyiséget.
Minden élelmiszert száraz, nyers állapotában tartalmaznak a kalóriatáblázatok.
Most már utána tudsz nézni.
(Mellesleg tészta utána azért vagy éhes, mert fehér lisztből készül, ami úgy nyomja fel a vércukrod hogy az csak csuda, amire jön egy hatalmas inzulinválasz, amitől leesik a vércukrod, és már éhes is vagy. Alacsonyabb glikémiás indexű ételeket fogyassz. A magas rosttartalom már magában csökkenti a GI-t, így megfelelőek a teljes kiőrlésű dolgok, barna rizs, vagy ha zöldségeket is fogyasztasz.)
Nem 100g főtt tészta számít, hanem 100g nem megfőzött, ami 389 kcal.
A rizs (főtlen, száraz) 353 kcal.
Nem lehet a főtt tésztát a nyers rizzsel összehasonlítani, hiszen a főtt tészta 2/3-a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!