Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy számoljam a csirkeszárnya...

Hogy számoljam a csirkeszárnyat a levesbe?

Figyelt kérdés
Tárkonyos csirkeragu levest főzök. Lesz benne fél kiló csirkeszárny, de miután megfőtt, leszedegetem a húst, a csont, bőr, porcok kuka, csak a szín hús marad benne. Viszont nyilván belefő valamennyi zsír meg kollagén meg mindenféle a levesbe, ami szintén kalória. Hogy számoljak vele? Én arra gondoltam hogy nem 500, hanem csak 300 gramm csirkeszárnyat írok be, és az úgy kb talán jó. Ti hogy szoktátok?
szept. 8. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Teljesen jó ha csak megbecsulod. Teljesen eletszerutlen pontosan kiszamolni.
szept. 8. 13:12
 2/4 anonim ***** válasza:

"belefő valamennyi zsír meg kollagén meg mindenféle a levesbe, ami szintén kalória"

Az már benne van. Főzés által nem növekszik meg egyetlen élelmiszer kalóriatartalma sem, csak ha célzottan hozzáadsz zsiradékot/olajat.

"miután megfőtt, leszedegetem a húst, a csont, bőr, porcok kuka"

Főzd meg külön a húst, és akkor ki tudod számolni csont, bőr, porc nélkül.

szept. 8. 13:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem növekszik meg, nem is értem miből gondoltad ezt. Ennyit még nem vacakolok vele, Ráadásul akkor finom a leves ha minden egyben fő.

Csak megbecsülni szeretném, csak nem tudom mi a jó arány.

szept. 8. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Becsüld az általad leírtak alapján, és vagy kicsit hibázol, vagy nagyot.

Egy levesen nem fog múlni a fogyásod, de rendszeresen nem becsülgetnék a helyedben, hanem mérnék.

szept. 8. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!