Hogy számoljam a csirkeszárnyat a levesbe?
Figyelt kérdés
Tárkonyos csirkeragu levest főzök. Lesz benne fél kiló csirkeszárny, de miután megfőtt, leszedegetem a húst, a csont, bőr, porcok kuka, csak a szín hús marad benne. Viszont nyilván belefő valamennyi zsír meg kollagén meg mindenféle a levesbe, ami szintén kalória. Hogy számoljak vele? Én arra gondoltam hogy nem 500, hanem csak 300 gramm csirkeszárnyat írok be, és az úgy kb talán jó. Ti hogy szoktátok?szept. 8. 12:52
1/4 anonim válasza:
Teljesen jó ha csak megbecsulod. Teljesen eletszerutlen pontosan kiszamolni.
2/4 anonim válasza:
"belefő valamennyi zsír meg kollagén meg mindenféle a levesbe, ami szintén kalória"
Az már benne van. Főzés által nem növekszik meg egyetlen élelmiszer kalóriatartalma sem, csak ha célzottan hozzáadsz zsiradékot/olajat.
"miután megfőtt, leszedegetem a húst, a csont, bőr, porcok kuka"
Főzd meg külön a húst, és akkor ki tudod számolni csont, bőr, porc nélkül.
3/4 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem növekszik meg, nem is értem miből gondoltad ezt. Ennyit még nem vacakolok vele, Ráadásul akkor finom a leves ha minden egyben fő.
Csak megbecsülni szeretném, csak nem tudom mi a jó arány.
szept. 8. 13:50
4/4 anonim válasza:
Becsüld az általad leírtak alapján, és vagy kicsit hibázol, vagy nagyot.
Egy levesen nem fog múlni a fogyásod, de rendszeresen nem becsülgetnék a helyedben, hanem mérnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!