Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek hogyan tovább?

Szerintetek hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Másfél éve edzem, anno 54kgrol kezdtem, nagyon rossz volt a kajaval való kapcsolatom, de mióta edzek voltam már 62kg is, és teljesen elégedett voltam úgyis, pedig nagyon kritikus voltam magammal szemben. Most szeretnék a kajából kicsit visszavenni, viszont pajzsmirigy alulműködésem van, és a régi eveszavar miatt eléggé belassult az anyagcserém, azóta se jött helyre, így szigorú kalória számlálás mellett már 1340 kalória mellett nem fogyok. Heti 3-5 edzés és napi legalább 10-15km biciklizés mellett az 1100 kalória szerintetek kevés lenne? Izmot is szeretnék építeni, viszont félek több kalóriát bevinni. A makrók így alakulnak, így hogy 1340-1500kaloriat eszem: szénhidrát 80 és 130 között. Fehérje 70-90 között. Zsír átlagban 40-50. Jelenleg 163cm vagyok és 59,5 kg.
júl. 5. 20:46
 1/9 anonim válasza:
70%
A magasságodhoz ez a súly teljesen rendben van, mi az, hogy szeretnél a kajából visszavenni? Csak ahhoz, hogy a szervezeted normálisan működni tudjon, minimum 1500 kalória kell / nap. Neked étkezési zavaraid vannak, elmondom hogyan tovább: keress egy pszichológust.
júl. 5. 20:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Voltam már ehhez a magassághoz 50kg is, és így hogy edzek biztos jobban látszódna úgy az eredmény, bar ígyis elégedett vagyok, de mégsem 100%ban.
júl. 5. 20:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
1530 korul van a BMR-od. Az ala semmikepp se menj mert tovabb csokkene az anyagcsere
júl. 5. 21:01
 4/9 A kérdező kommentje:
Hat egy 2-3 hónapja már 1300 kalóriara törekedtem, és nem nagyon mozdult a mérleg lefelé :(
júl. 5. 21:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert tonkretetted aetabolizmusodat azzal hogy tul keveset ettél
júl. 5. 22:33
 6/9 anonim válasza:
100%
Hazavágtad a szervezeted ezzel a diéta dologgal... érdemes lenne kikérni dietetikus tanácsát, nem pedig magadnak belőni azt a célt, hogy 1300 kalóriákat eszel. Látod, hogy nem teszel vele jót magadnak, akkor miért erőlteted?
júl. 5. 22:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Hova akarsz már fogyni?. 50kg eleve túl kevés. Nem kellene erőltetni. A koplalás nem egészséges.

A szervezet hozzászokik x kcal bevitelhez, és adaptálódik az anyagcsere, így idővel x kalórián már nem fogy. A további fogyáshoz annál is kevesebb kcal bevitel, és vagy több mozgás kell, de egy ponton túl az életminőség rovására megy a kcal bevitel csökkentése, a mozgás fokozásával ha megy akkor túlterheled magad, vagy eleve nem lesz hozzá energiád, főleg kaja nélkül.

Én 2000-2300 kcalt tartok életmódszerűen, mert ez az amit még anélkül elviselek hogy túl gyakran éhes lennék, olyan kajákat eszem amik beleférnek ebbe mondjuk havi eloszlás szintjén, és ha ez alatt eszem pl több napig, már megérzem mert fáradt vagyok, kedvetlen, éhes stb. Abszolut nem érdekel hogy van aki szerint még fogynom kéne 10 kilót, mert szerintem nem reális sem a magasságomhoz nem egészséges, és úgyse tudnám se elérni se megtartani egy életen át. mert ahhoz a mostaninál is kevesebbet kéne ennem ami nem megy, és többet kéne mozognom ami szintén nem megy , mert azt már kimaxoltam.

júl. 6. 02:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Nem 50kg vagyok jelenleg, hanem 60, csak írtam hogy annyi is voltam ehhez a magassághoz anno :D
júl. 6. 05:23
 9/9 anonim ***** válasza:
8. Igen, tudok olvasni. Erre én meg azt írtam, hogy 50kg eleve kevés , nem kell annyinak lenni, mert beteges.
júl. 6. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!