Műtét utáni sebgyógyulás - mennyi kalóriát éget?
Talán kicsit fura elsőre a kérdésem, de 3 hónapja számolom a kalóriákat, szépen fogytam is. Tegnap volt egy műtétem és kb 2 hetet pihennem kell, utána is csak fokozatosan lehet magamat fizikailag terhelni.
Most az abszolút prioritás a gyógyulásom, azaz nem is cél most a fogyás, de hízni sem szeretnék.
Szóval szeretnék egy olyan kalóriaértéket belőni, ami mellett a szervezetem tud gyógyulni,
de nem szeretnék extra kilókat a folyamat végére.
Olvastam, hogy a sebgyógyulás is éget extra kalóriákat. Valakinek van infója arról, hogy ezt hogyan kell számolni?
Más tippeket is szívesen várok, főleg olyantól, aki volt ilyen helyzetben.
Köszönöm előre is a normális válaszokat!
Köszönöm utolsó , találtam cikkeket a neten, valóban a fehérje fontos ilyenkor, azt igyekszem relatíve magas szinten tartani, illetve minél több hasznos tápanyagot bevinni.
Itt azt írja egyébként, hogy 30-50 %-kal növekedhet a kalória szükséglet (mármint a BMR nőhet ennyivel, amit kompenzál mondjuk az aktivitás alacsony szintje) ami kicsit túlzásnak tűnik számomra, legalábbis az én esetemben. Mindenesetre érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!