Yaizo jól állapítja meg a makrókat?
163 cm 85 kg nő vagyok(már 7 kg lement).
Yaizo szerint 1701 kcal-ra van szükségem.
Szénhidrát 83 g
Fehérje 83 g
Zsír 55 g
Biztos, hogy ezek jók így? Elég kevésnek tűnik.
Több hiba is van.
1. Olyan 1200 kalóriára van szükséged naponta, ha fogyni akarsz, kivéve persze, ha egész nap nehéz dobozokat pakolsz, vagy minden nap 1-2 órát sportolsz.
2. Az általad írt makrók olyan 1160 kalóriát adnak, nem 1700-at.
3. A fehérjét kb. 100-ra állítanám be.
Szóval az én ajánlásom: 100 g fehérje (400 kcal), 45 g zsír (400 kcal), 100 g szénhidrát (400 kcal).
"163 cm 85 kg nő vagyok(már 7 kg lement)"
Semmiképpen ne menj 1400-1500 kalória alá. Igazából annak semmi értelme nincsen, hogy izomból veszíts tömeget és lelassítsd az anyagcseréd azzal, hogy nem viszel be elég táplálékot. 1200 kalória nagyon egészégtelen még egy 50kg-s nőnek is, nem hogy egy olyan ember számára aki 35 kg-val nehezebb. A drasztikusan alacsony kalóriának az lesz a vége, hogy egyszer nem bírod és rád jön a falásroham. Nekem van tapasztalatom a fogyásban és semmi esetre sem jó drasztikusan alacsony kalóriát bevinni.
Az 1700 stimmel a makrok nem
Feherje 90 korul lenne jo
Zsirra 55-60
Maradek ch
Feherje *4.1 + ch *4.1 + zsir*9.3 = 1700 kcal kell legyen
Én azt mondanám hogy legyen egy kicsit bb akár a kalória, de a legfontosabb hogy fenntartható legyen az étrend.
A legnagyobb ellenséged az éhség lesz. Akkor ha folyamatosan éhes vagy nem fogsz lefogyni mert nem lehet kibírni. A lényeg hogy sok fehérjét vigyél be, mert az csökkenti a legjobban és legtovább az éhséget. Ezzel szemben a szénhidrát ürül ki a leggyorsabban, amire kb alig van szüksége a szervezetnek. De egyébként azt is érdemes olyan formában bevinni hogy lassabban szívódjon fel, pl zöldségek. Számokat nem fogok mondani, de az a legjobb ha <15% a szénhidrát.
Amit a többiek írnak egy az egyben az American Diabetes Association ajánlata, csak sajnos nem működik (amerikában sem :)). Appokkal én nem foglalkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!